Doğa mı insanı, insan mı doğayı yönetir?(münazara)

yarın sınıfımızda münazara var iki grup olarak ayrıldık biz doğa insanı yönetir diyoruz karşı takım ise tam tersini söylüyor. Doğa insanı yönetir şeklindeki tezi destekleyecek şeyler söylermisiniz ?

Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
66
66 CEVAP

O zaman ben de karşı tarafla ilgili bir şeyler söyleyim. İnsan doğaya hükmeder. Yeşili, tüm güzellikleri yok edecek potansiyele sahiptir. Uzun taş binalar yapar ağaçlar yok olur. Kaldırım yapar toprak yok olur. Havayı kirlenir ozon delinir küresel ısınma başlar mevsimler dengesini şaşırır kışın kurak geçer yazın aşırı sıcak. Buzullar erir suların seviyesi yükselir. Ve e böyle giderse sadece ülkemiz adına örnek diyelim collesme olur. Nihayetinde insan kendi eliyle doğayı yok eder. Bunlar karşı tarafın söyleyecekleri muhtemelen.

Ö

Ben de bunu çürüteyim, doğa bu halde bile insanları yönetmeye devam eder, buna karşıt tepkiler oluşturur. Ve bu tepkiyi insan sadece sebep olur. Aynı bir arının öldüğünde bütün yaşamın sona ereceği gibi. İnsan sadece alt sebeptir, ve doğa yine bu insanların yaptığına karşılık vererek;havayı kirletirse havasız, toprağı kirletirse besinsiz kaldırtır. Yani her halukarda insan ne kadar yönetmeye kalkışırsa kalkışsın doğa yine insanları yönetmeyi başarır.

Mustafa Sertgenç 6 yıl

ben de doğa insana hükmeder kanaatindeyim zaten fakat bu soylediklerime eklenecek bir sürü bilimsel çalışmalar, teknoloji, yapay iklimlendirme vs. Var. Karşı taraf güçlü gelecektir o yüzden arkadasin iyi hazırlanması lazım. Bu yüzden bu örnekleri verdim.

Özlem Kygs 6 yıl

Özlem Kygs sizede teşkkur ediyorum karşi takim bu gibi fikirler ileri sürecek eminim bende araştrmıştm

Zehra Akkas 6 yıl

ama bence küresel ısınmayla insan doğaya zarar verdiğini düşünür ancak aslında en büyük zararı kendine vermiştir.

Zehra Akkas 6 yıl

İnsan doğanın dengesini bozabilir ama yönetemez doğa bunu gücünü göstereek intikamını alır ve insan o zaman aklı başına gelir ve doğa insanı hizaya sokar

Songül Şntrk 6 yıl