Dünya dilleri nasıl ortaya çıkmıştır?

Allah ilk insan Hz ademi yarattı sonra da Hz havvayi yarattı Hz adem ile Hz hava kendi aralarında konusuyorlardi diyelikim arapca olarak konusuyorlardi sonra adem ile havvadan olan çocuklar da arapca konuşuyordu diyelim sonra insanlar turedi yer yüzüne dağıldı bu kadar dil nasil ve nerden çıktı ingilizce türkçe rusca almanca vb ..?

V
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

Hz. Âdem (as)’in en büyük mucizesi de Cenab-ı Hakk'ın ona bütün lügat ve dilleri öğretip, bütün eşyanın ismini bildirmesidir. Peygamberlerin hepsine verilen mucizelerde olduğu gibi, Hz. Âdem (as)’in bu mucizesi de Kur’ân-ı Kerim'de anlatılmaktadır. Buna her şeyin ismini, mahiyetini, dillerin ve lügatlerin öğretilmesi mânâsında “taallüm-ü esma, tâlim-i esmâ” denmektedir.

Bakara Sûresinin “ve alleme Âdeme’l-esmâe” ile başlayan 31-33. âyet-i kerimelerinde bu husus genişçe anlatılır. Cenab-ı Hak Hz. Âdem (as)’e bütün varlıkların isimlerini öğretince, daha sonra meleklere hitaben: “Haydi dâvânızda doğru iseniz bana şunları isimleriyle haber verin.” buyurdu. Melekler âcizlik ve bilgisizliklerini arz edince, Hz. Âdem (as)’e, “Ey Âdem, bunlara onları isimleriyle haber ver.” emri üzerine, Hz. Âdem (as) Allah’ın kendisine öğrettiği bütün isimleri meleklere teker teker saydı.

T