Dünya dilleri nasıl ortaya çıkmıştır?

Allah ilk insan Hz ademi yarattı sonra da Hz havvayi yarattı Hz adem ile Hz hava kendi aralarında konusuyorlardi diyelikim arapca olarak konusuyorlardi sonra adem ile havvadan olan çocuklar da arapca konuşuyordu diyelim sonra insanlar turedi yer yüzüne dağıldı bu kadar dil nasil ve nerden çıktı ingilizce türkçe rusca almanca vb ..?

V
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

Sümeyra Mangır hanım farklı yerlerde farklı dil öğreten kim anlamadım. Dil meselesi tamamen kültür meselesidir. Öyle iki gunde olusmaz, yüzyıllar derekir belki de bin yıllar.

E

Hz Adem öğretmiştir. Ayetteki eşyadan kasıt sadece nesneler değil soyut kavramlardır da.

Sümeyra Mangır 6 yıl

https://sorularlaislamiyet.com/hz-adem-ve-havva-hangi-dil-ile-konusmuslardir-0

Sümeyra Mangır 6 yıl

Hz. Adem kitap falan yazdı diyor sonunda nerden biliyor bu arkadaşımız? Ayrica beyin fırtınasında bu tip bir yaklaşım çok yanlış. Zaten sorgusuz iman ile ilgili bir paylaşım bu. Akilla uzaktan yakindan alakası yok. Biz dillerin oluşumu diyoruz, siz her dili öğretti diyorsunuz. Mantık çelişkisi yok mu hakikaten. Bu celiskiyi farkedemediniz mi gerçekten.

Erkan Dişbudak 6 yıl

O halde buyrun siz cevap verin tüm dünyadaki diller nasıl olmuşta vatir olmuş. İslam kaynaklarında bu şekilde anlatılır Peygamberimizin anlattıklarıdır bunlar. İnanıp inanmamak size kalmış.

Sümeyra Mangır 6 yıl

Bilim zaten Adem i inkar eder Mantık çelişkisi diyorsunuz o zaman ayette de haşa çelişki var her ismi herşeyi öğretti ne demektir. Asıl çelişki dine veya onun kaynaklarına hiçbir şekilde inanmayan kabul etmeyen kendine bilim sıfatını yakıştıran ve kendi kendine uydurdukları şeylerdir Ben hadislere inanırım kurana inanırım ve Allah peygemberi için o asla heva ve hevesinden konuşmaz der.

Sümeyra Mangır 6 yıl

O zaman sorgulamadan inaniyorsunuz, inanciniz saglam değil, bu bir. Madem böyle bir imaniniz var beyin fırtınası neme lazım

Erkan Dişbudak 6 yıl

Erhan karaca sizin bu yorumunuza islam terbiyesi gereği sizin gibi saygısızca cevap vermeyeceğim. Benim branşım ilahiyat aceba hayatınızda kaç tane hadis usulü eseri veya tefsir eseri okudunuz ki bu kanıya vardınız? Kimin inancı sağlam veya değil Allah bilir.

Sümeyra Mangır 6 yıl

Size ışıklı imanınızla mutlu ışıklı bir hayat diliyorum

Sümeyra Mangır 6 yıl

Sümeyra Mangır ben hadis diye bir. İlim bilmem, tefsiri zaten basit artık jir sürü tercüman var. Arapça ogrenmeme de gerek yok. Diyanet ve Atatürk sağ olsun, dilersem kendim de bakiyorum teyit için. Fakat hadis sahihtir vs. O tartismalara girmem. Madem diyanetle ilgileniyorsunuz bilmeniz lazım. Size Kur'an yeter. Eksiksiztir. Size obur tarafta hadisten değil Kur'an dan soracaklar. Bir an önce ona egilin tavsiye ederim.

Erkan Dişbudak 6 yıl

Tavsiyeniz için teşekkür ederim(!) Evet kuran bizim mihengimizdir elbette. Fakat ufak bir örnek vererek konuyu kapatacağım; Örneğin namaz kuranda 70 küsür yerde geçer fakat mesela tahıyyat nrrede okunacak kıyamda rükuda son oturuşta neler okuyacağım vs bunlar geçmez. Ben bunları sahih hadislerden öğrenirim. Keza hac oruç gibi menasiklerde bu şekildedir. Tabiki siz inanmazsınız bu sizi bağlar. Size tavsiyede bulunmak gibi bir cürette de bulunamam. İyi günler...

Sümeyra Mangır 6 yıl

Adinizi saglam kapakci olarak degistiriyorum sumeyra hanim

Erkan Yüksekdağ 6 yıl

Bende buna hasta oluyorum... Muhalefet olamk icin muhalefet olmaya ne gerek var? Sorgulayarak iman edersen kafayi yersin bir yumurtanin bile oluşumuna ilmin ve bilmin yetmedigini görünce... Sorgulamk degil araştırmak gerekli olan.

Eyup Enbek 6 yıl

Ula fırtına yapmak için önce kelimenin önündeki lazım cahıllaarrr

Erkan Dişbudak 6 yıl

Kendindeki eksigi bulmussun tebrikler

Eyup Enbek 6 yıl

Sen. Yumurtayı sorgula git arap ol müslüman olmadan önce

Erkan Dişbudak 6 yıl

Anlayamamissin. Bosver anlamani beklemiyordum zaten

Eyup Enbek 6 yıl

Eyup Enbek kusura kalma kardeşim toptancı inanç için senin gibi aşağılarda seviye lazım. Zaten ne anlatsam sana boş. Anlayabildigin kadarini anlamışsın. Suç sende değil, cübbeli ahmet hocada

Erkan Dişbudak 6 yıl

Kendi icinde celiskidesin komiksin gülüyorum sana asıl mesle ne biliyormusun bilmedibgin konuda konusman ve insanlarin inançlarıni ve itikatini sorgulaman. Cahillisin neden biliyormusun? Cunku arastiran insanlari kendin gibi sagdece ondan bundan duyduklariyla yorum yapiyorlar saniyorsun bu arada hic sevmem cubbeli ahmet hocayi + benim seviyeme inilmiyor çıkılıyor oda senin yapacagin bişey değil iyi gecelr

Eyup Enbek 6 yıl

Senide seyyar kapakci ilan ettim

Erkan Yüksekdağ 6 yıl

Erkan Yüksekdağ EyvAllah

Eyup Enbek 6 yıl