Dünyanın kötü gidişatı değişebilir mi?

Sizce dünya umutsuz bir yer mi? İnsanlığın geldiği bu noktadan iyi anlamda bir geri dönüş olamaz mı? Olursa nasıl olur? (Savaş, aydınlanma, din ya da dinsizlik... Her şey olabilir.)

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Felsefe yumağına bürünmüş schopenhauer çakması gibi duruyorsunuz.

E

peki

Nihavend Fıçıcı 6 yıl

Oturduğunuz koltuklardan dünyayı kurtarma planlarınızla size mutluluklar

Ern Akdan 6 yıl

dünyayı kurtarmanın oturduğun yerden gerçekleşmeyecek bir şey olduğunu anlayacak kadar beynimi kullanabiliyorum. Size iyi şanslar

Nihavend Fıçıcı 6 yıl

Cümle israfı.

Ern Akdan 6 yıl

okudun ama .

Nihavend Fıçıcı 6 yıl

Gazozun içindekileri de okuyorum.

Ern Akdan 6 yıl

aferin sana.

Nihavend Fıçıcı 6 yıl

Aksine tüm aferin'ler sizlerindir.

Ern Akdan 6 yıl

Ötekiler parazit.

Ern Akdan 6 yıl

çok ayıp. Ötekiler duymasın? Yakıştı mı sana?

Nihavend Fıçıcı 6 yıl

Hayat öyle de şöyle de Mıy mıy da mış mış, yirmiyedi dakikadır tuttuğunuz muhasebe muhasebe değil, Gittiğiniz yol yol değil, Bişeyler anlamayamı çalışıyorsunuz ayar nereye gidiyor anlayamadım Konuşmalar tuhaf tanımsız obsesyon gibi

Ern Akdan 6 yıl

Gerek yok, Kasıntı yapıyosunuz, Gereksiz bilgi yığını depolasanız daha legal .

Ern Akdan 6 yıl

anlamak zorunda değilsin. Bak orda buton var tıklayınca takibi bırakıyorsun.

Nihavend Fıçıcı 6 yıl

başkalarının düşüncelerine saygı duymazsan saygı duyulmayı çok beklersin. Git layığın olan yerlerde takıl. Buranın seviyesi sana göre çok yüksek beyefendi

Nihavend Fıçıcı 6 yıl

Bi kaç entellektüel cümle yazabilirim de size değil.. Ara ara spesifik de konuşabilirim De bu da size Değil. Didaktik konuşmalardan ne kadar anlarsınız onu da bilmiyorum da oradaki butona basacak kadar takmıyorum sohbetinizi .

Ern Akdan 6 yıl

belli ne kadar takmadığınız. Nasıl içinize işlemişse saydırdınız habire

Nihavend Fıçıcı 6 yıl

kime nasıl konuştuğunuz umrumda değil seviyenizi gösterdiniz zaten

Nihavend Fıçıcı 6 yıl

On parmak klavyemin mağdurusunuz, yada klişe bi kaç hayat edebiyatı yapsam bu şekilde ilerlemezdi muhabbet gerçekçi olduğum için kabardınız.

Ern Akdan 6 yıl

Neden seviyemin ardına bu kadar düştünüz bayan ? - Bir konu başlığı açtınız yorum yapma hakkımı kullanıyorum ters bir durum mu var? Argo bir konuşma mı gerçekleştiriyorum pardon ?

Ern Akdan 6 yıl

başkalarının düşüncelerine saygı duymamak ne zamandan beri gerçekçilik oldu? Sizin seviyeniz yetmiyorsa burada yazılanları anlamaya, biz ne yapalım?

Nihavend Fıçıcı 6 yıl

Aksine siz benim düşünceme saygı duymuyorsunuz şu an : ) Ben saygısızca bir konuşma yapmadım

Ern Akdan 6 yıl

Saygılı bir şekilde düşüncemi dile getirdim önyargınız ve siz beni direk saygısız ilan edebiliyor ektiğiniz önyargı tohumları ne kadar da erken yeşeriyor imiş

Ern Akdan 6 yıl

bak sen baya entellektüel bişeye dönüşmeye başladın, aferin. Değerli zamanımı sana harcamayacagım daha fazla, selametle

Nihavend Fıçıcı 6 yıl

Ha evrime de uğradı sohbet bravo . Tanrıların amaçsız eğlencesi.

Ern Akdan 6 yıl

Zamanınız pek tabi değerlidir Dünya kurtulucak neticede hayat edebiyatınıza ihtiyacı var gezegenin..

Ern Akdan 6 yıl

Entellektüel değil o entelektüel. Ayrıca çok ilginç bir laf dalaşı olmuş ve hanımefendi haklı benim nacizane kanaatimce. Bir de isimlerinizi çok ilginç buldum. Söyleyeceklerim bu kadar, her ikinize de iyi akşamlar dilerim.

Halil Yesiltepe 6 yıl

Halil bey - Çay almaz mıydınız? Bir kaç ülke de siz kurtarın buyrun .

Ern Akdan 6 yıl

Halil Yesiltepe Siz de böyle eşinde dostuna gram faydası dokunmamıış, Hani iş olsun diye selam alıp vermiş, Arkadaşlarına kazık atmış okulda kopya çekmemiş toprakta oynamamış bir insan tipi mevcut ama hadi bakalım hayırlısı

Ern Akdan 6 yıl

Yok azizim yeni içtim sağolun. Eleştiri dozunuz tahrik edici olduğu için öyle söyledim. Kurtaracağım zaten birazdan aşağıda yapacağım yorumla. Malumunuz boş vakitlerimizde ne yapacağımız bizleri ilgilendiriyor başkalarını değil.

Halil Yesiltepe 6 yıl

Ben de şuna bitiyorum işte, İnsanların olduğu gibi konuşamaması Yada konuştuğu gibi yazamaması, Malumumuz evet. İki dakika kendimiz olsak insanlığada bi kaç faydanız dokunur, Şimdi halil kardeş senden öğretmen olsa o çocuk okurmu düşünülür.

Ern Akdan 6 yıl

+Yok değilim öyle. +İlk cümlendeki de birleşik yazılır. +İnsanların sinirini bozarsan onlar da seninkini bozarlar. +Öğretmen lisesi mezunuyum. Çeşitli eğitim durumunda öğrencilere ders de verdim, ileride belki akademisyen de olurum. Okur yani. +Olduğum gibiyim ve ben de senin gibi tiplere ayar oluyorum. +Dışarıdan okuması eğlenceli gelmişti ama her fırsatta laf sokmaya çalışan senin gibi tiplerle tahammül edemediğimi unutacak kadar süredir muhattap olmamıştım. +Seninle her konuda tartışıp üstesinden gelirim ama daha fazla vakit ayırmayacağım.

Halil Yesiltepe 6 yıl

Klavyeyi parçalamadın umarım ? -Lütfen eşine dostuna yardımcı ol.. de'leri birleşik yazıyorum çünkü hayatı o kadar takmıyorum kafaya . Öğretmen lisesli mezunluğunuz ile kişiliğinizi kıyaslamamı mı istiyorsunuz ? Olduğun gibi değilsin dışarda üç beş dostuna naçizane hırt pırt diye konuşsan üçüncü kelimende dışlanırsın burası türkiye o kadar yumuşak tavırları kaldırmıyor elektrik okumuşsunuz 220'den 380'E naçizane diye atlayamazsın . Her fırsatta laf sokmaya çalışmıyorum olan biteni söylüyorum gerçekler size dokunuyor bana sen diye de hitap edemezsin benim seninle tartışmam konusuna gelince sabaha kadar da müsaitim Karşımda olsaydınız lakin gene bu cümleleri kuramazdınız .

Ern Akdan 6 yıl

Daha çok şey kurardım sen rahat ol. Bir sen diyorsun, bir siz diyorsun önce kendinle çelişme. Sen öğretmen olsan o çocuk okumaz dedin ona hitaben öğretmen liseli olduğumu söyledim. Yazmayayım diyorum dayanamıyorum. Şansını zorlama. İstediğim gibi konuşurum. Orada sizin resmi tartışmanıza atıfta bulunup esprili bir cevap yazmıştım. Kibarlık sana dokunuyor orası belli ama ben senin anlayacağın dilden de konuşurum. Dostlarımla nasıl konuştuğum da beni ilgilendirir. Rica ediyorum cevap yazma. Yüzde seksen tahrikten yapılma garip bir şeysin. Allah etrafındakilere sabır versin, çünkü bir şeyi çok doğru söyledin burası Türkiye.

Halil Yesiltepe 6 yıl

Evvvet işte bu, Toplumsal duyarlılıklarınız nasıl? Ben çelişirim öyle ara ara Dostların var yani buna sevindim bak dışardan dışlanmış falan görünüyorsunuz.

Ern Akdan 6 yıl

Eyvallah birader. Sana nacizane olmayan iki tavsiyem var. İkisi de klişe ama doğru. Sen kahveye filan gitme. Bir de kesin demişlerdir sana ama sen askerde çok dayak yersin Toplum kimi dışlayacağını bilir ona da kafanı yorma. Beni de şu platformda şöyle konuşturdun ya helal olsun. Başka da bir şey demiyorum.

Halil Yesiltepe 6 yıl

Halil Yesiltepe bey ne demişler cahille tartışılmaz, çünkü kendilerini en bilgili, en doğru saydıklar için başkaları onun gözünde değersizdir. Bir taraftan da acıyorum aslında böyle insanlara çünkü kendilerini geliştirmek gibi bi şansları yok hayat boyunca. Misal saygısızlık etmiyorum diyor ama bana, en çok da size kullandığı laflara bakın. Yazık.. Daha farkında bile değil ne olduğunun ve kabalığı kendin olmak sanıyor zavallı :

Nihavend Fıçıcı 6 yıl

kendiniz olabilseydiniz biraz. Başkalarının düşüncelerini yaşamak yerine

Ern Akdan 6 yıl

Biraz zorlasam siz de Halil arkadaşın yaptığı gibi kendiniz olup yazmaya başlarsınız da İnan dünya kadar işim var

Ern Akdan 6 yıl