Evde hayatınızı kolaylaştıracak bir ürün geliştirecek olsanız bu ne olurdu?

com-75eou8sgobwb0a5wi0cf.jpg
Evde hayatınızı kolaylaştıracak bir ürün geliştirecek olsanız bu ne olurdu?
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
62
62 CEVAP

Bir de kapsül yatak rica ediyorum. Akşam yorgun yattığımızda sabah enerji dolu, ruhumuz dinlenmiş, tüm elekromanyetik etkilerden arınmış, çakralar aktif, sağlık sorunları giderilmiş, cildimiz bebek cildi gibi yenilenmiş olarak kalkalım. Bir de rüyaları kaydetsin lütfen. Hepsini hatırlayamıyoruz çünkü...

M

Kimmiş ben de merak ettim şimdi? Genç ve dinç kalkmayı kim istemez ki?

Mehtap Çabuk 6 yıl

Sizde benim gibi az şey iştemissiniz. Mehtap hanım.

Sinan Gümüşten 6 yıl

Bence imkansız değil. Nasıl yapılacağını bulmak lazım.

Mehtap Çabuk 6 yıl

Olmuşken tam olsun dedim. Bunu ticaret hesabıyla model model yaparlar gittikçe geliştirirler. Pat diye çıkarmak istemezler. Tıpkı uçan arabalar gibi... Yapıldı ama önce piyasadakileri satmaları lazım değil mi?

Mehtap Çabuk 6 yıl

Yo ben imkansız demedim siz benim istediklerimi görseniz. Yuh o kadar da olmaz dersiniz o zaman. Ama onlarda imkansız değil

Sinan Gümüşten 6 yıl

Bence hayalde sınır olmaz. Biz millet olarak hayalleri kısıtlanmış insanlarız. Maalesef eğitimde ve çevresel etkilerle hayal küçümseniyor. Halbuki her şey, her buluş bir hayalin ürünü... Hayal kurmaya devam... Sizde ne uçuk fikirler var merak ettim şimdi.

Mehtap Çabuk 6 yıl

Yo benimkide uçuk değil en son yorumlarda bir cihaz ve bileşimleri sayesinde olabilecek birşey

Sinan Gümüşten 6 yıl

Şimdi okudum. Zaten o var diye biliyorum. Akıllı ev deniyor.

Mehtap Çabuk 6 yıl

Doğru ona benzer evler olduğunu bende biliyorum ama dediğim gibi yattığın yerden kapıyı pencereyi dolabıv. B çoğu şeyi bir çip ya da cihaz sayesinde açabilen yani bir kumanda ile hepsine bağlantı yapıp açabilecek kadar gelişmisini diyorum.

Sinan Gümüşten 6 yıl

Hem kumandaya da gerek olmamalı. Konuştuğun zaman komutu uygulamalı. Biz annemlere 3-4 sene evvel tv aldık. 3D izlenebiliyor ve sesli komutla yönetiyorsun. Hay tv dediğinde aktif oluyor. Ne söylersen yapıyor tv olarak. Bunu akıllı ev için düşünürsek evi yöneten duvarda tv ekranlı bir robot olabilir. Sesli çalışır, evdeki herşeyi isteklerine göre ayarlar. Evin kahyası misali...

Mehtap Çabuk 6 yıl

Sizin dediğiniz gelişim cep telefonundan bir programla yapılıyor diye biliyorum. Yine de pek bilgim yok. İlgilenmemişim.

Mehtap Çabuk 6 yıl

Evet o da olur. Doğru bazı proğramları yükleyerekv. B ile günümüzde. Ses tanıma yoluyla çoğu şey mümkün.

Sinan Gümüşten 6 yıl

Ya bilmiyorum belkide çok gelişmiş ülkelerde benzerleri vardır. Ama ülkemizdede olsa elinde küçük bir cihaz ile yada cihazın ses tanıma sistemiyle. Olduğunuz yerden tuşa dokunarak ya da ses ile açıl gel kapanv. B diyerek herşeyi yapacak bir cihaz nasıl olur sizce biraz atalete vururuz. Ama arada tembellikte lazım

Sinan Gümüşten 6 yıl

Evde iki tane teknoloji meraklısı var. Eşim ve oğlum. Bu dediğinizi yap desem yapmanın yolunu bulurlar fakat çok dağınık oldukları için bu tür şeyleri hep erteletiyorum onlara. Yine de kendi çaplarında sürekli bir şeylerle uğraşıyorlar. Lütfen minik şeylerle uğraşın diyorum. Ev teknoloji çöplüğüne döndü. Eskiyen şeyin yerine yeni bir şey alıyorlar, sonra bunu başka bir şey yaparız bir fikrim var deyip atmıyorlar. Evde şarj cihazları var, şimdi mıknatıslılardan getirttiler. Tahmin edeceğiniz gibi eskileri de atmıyorlar.

Mehtap Çabuk 6 yıl

O zaman sizin ev teknoloji müzesine çok yakında dönecek Allah kolaylık versin bari sizde destek verin belki çığır açacak bir buluşa imza atarsınız. Mümkün görünüyor anlattıklarınıza bakılırsa. Ya da söyleyin sizin işlerinizi kolaylaştıracak bir fikir leri belki vardır.

Sinan Gümüşten 6 yıl

Artı böyle bir buluşa imza atarlarsa artık ortalık hiç dağılmaz sizde rahat edersiniz.

Sinan Gümüşten 6 yıl

Onları bahçedeki kulübeye postaladım. Artık ne yapacaksanız bahçede yapın dedim. Bakalım neler yapacaklar? Biz bunları hobi olarak görüyoruz. Malzemelerle çok rahat bir atölye kurulabilir. Gerçi benim de bir sürü malzemem var onlardan geri kalır yerim yok. Anlaşmaya göre benimkilerden bir kısmı da bahçeye gidecek. Sanırım topla kaldır durumlarından hevesimiz geçip yarım çok şey kalıyor. Bakalım bahçede bunu daha aktif yapabilecek miyiz?

Mehtap Çabuk 6 yıl