Evinde her yerde kendi fotoğraflarının olması normal mi?

Şu yaşadığı mekanın içinde her yere kendi fotoğraflarını koyan insanların bir adı var mı? Yani anlamaya çalışıyorum mantığını neden? Odasına giriyorsun kendi fotoğrafı, salona giriyorsun kendi fotoğrafı Hani arkadaşlarıyla olsa ya da bir tatil resmî olsa gene eyvallah.

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
66
66 CEVAP

Hacı adı Megalomani dir onun, narsistlikle benzeyip benzer çıkış noktaları olsa da birbirinden ayrılırlar. Narsistlik psikiyatrik bir olay olmaya kadar giderken megolomanlarda o özgüven olayı yoktur o yüzden psikolojik bir vaka olarak kalır. Zaten genelde o özgüven durumu olmadığı için çoğunlukla kendilerinde ki büyüklük kuruntusunu böyle resimlerle fotoğraflarla, kendilerini öne çıkaracak şeyler yaparak göstermeye çalışırlar. Birde mesela megolaman insanlar kendi isimlerine çok takıntılıdırlar. Umumi tuvaletlerden tutta, bilgisayar ekranlarına, okullarda sıralara, yazabilecekleri her yere yazarlar isimlerini, hatta 2000 yıllık tarihi eserlere kadar. Boş bir kağıt bir de kalem ver, karalamalarını iste kağıdı sonra da boş bırak bu insanları, elinde sonunda kağıdın bir yerine isimlerini yazarlar

H

Peki özgüven eksikliği olan kişi sizce her yerde her konuda en iyi benim diye kendini ortaya atar mı ?

Nebile Bülbül 5 yıl

Eğer normal kalıplar içindeyse özgüven eksikliği çok pasif davranırlar hemen hemen her konuda özgüven eksikliği çeken insanlar, o psikolojiyle doğru orantılı olarak. Hatta bir konuda çok çok iyi olsalarda bunun lafını etmekten bile çekinirler. Ama burda megolamanlarda olan şey farklı. Kendilerini övecek, kendini abartacak kadar özgüvenleri yoktur. Ama bu hiç özgüvenleri yoktur veya özgüven sorunları yaşayan insanlar gibi özgüven eksiklikleri var anlamına gelmez. Sadece narsistlerde olduğu gibi aşırı egolarından kaynaklanan aşırı bir özgüvenleri yoktur. Bunun içinde böyle fotoğraftı, isim yazmaydı, kendilerini dolaylı yollardan övmeydi gibi dolaylı yollara başvururlar.

Hasan Büber 5 yıl

Anladım. İşte tam ortaya karışık olmuş evin duvarları resimlerle kaplı en güzel kendisi en iyi şöför en iyi aşçı en kültürlü en güzel. Her zaman her konuda en dir. Manyak derecede ilgi odağı olma derdi var özgüven patlaması mı eksikliği mi megoloman mı narsıst mi herşeyden almış

Nebile Bülbül 5 yıl

"evin duvarları resimlerle kaplı en güzel kendisi en iyi şöför en iyi aşçı en kültürlü en güzel. " tanımı narsistlik için geçerli biraz aslında. Esas aralarında ki fark nedir biliyor musunuz megoloman sizin dediğiniz "en"leri içerisinde yaşar çoğu zaman. Yani duvarlara astığı fotoğraflarını soracak olursanız. Kendi içindeki cevabı kendimi seviyorum veya kendimi görmeyi seviyorum, herkes beni görmeli, ne kadar güzel olduğumu bilmeli, harika bir yüzüm varv. S şeklinde olacaktır. Ama dışarıya yansıttıkları cevaplarda kesinlikle bunları söylemezler yine çoğu zaman. Dışarıya verdikleri cevap, belki biraz utana sıkıla mutlaka bir bahane olacaktır. Ama narsist birisine kendi fotoğraflarını neden bu kadar çok duvarlara astığını soracak olursanız, bir megaloman gibi konuyu dolandırmadan, utanıp sıkılmadan, bir bahane uydurmadan direk "Çünkü ben dünyanın en yakışıklı erkeğiyim, en güzel kadınıyım o yüzden" şeklinde veya buna benzer şekilde olacaktır. Anlatabilmişimdir umarım.

Hasan Büber 5 yıl

Anladım teşekkür ederim Kısaca deli diycem ben İyi geceler.

Nebile Bülbül 5 yıl

Hahahaha en uygunu

Hasan Büber 5 yıl