Evlat katili padişahların asıl büyük suçu neydi?

Az önce arkadaşlarımla bir tartışmamız sırasında yeniden hatırladım.

Evlat katili padişahların asıl büyük suçu neydi?

Öyle bir suç ki günümüze kadar bütün tazeliğiyle gelmiş. Halk yüzyıllar boyunca bu suçun ceremesini çekmiş ve hala çekiyor. Kendisine yapılan zulmü fark edemiyor, onaylayamıyor.

O insanlar çocuklarını öldürmekle kalmamış, bunun için fetva almışlar. Bu ne demek? Bu, Allah'ın isteği demek.

Halklar yüzyıllar boyunca Allah'ı evlat katlini onaylayan ilah olarak gördü ve bunu benimsedi. Hala da benimsiyor.

Ancak bu pislikten arınabilen azınlık nasıl zehirlendiklerini, Allah algılarına nasıl zulm edildiğini anlamıştır. Diğerlerine bundan bahsetmek bile zor. Acaba çoğu müşriğin sözde, İslam'a dayandırdıkları psikopatlıklarının ne kadarı bundan kaynaklanıyor?

Eğer derseniz ki, "bunu yapmasalardı devlet yıkılırdı" falan... Allah öyle demiyor. Aksine Allah takva temeli üzerine yapılan işleri güzellikle sonuçlandıracağını ve takva ile yaşayanları koruyacağını söylüyor. Bu akıl yürütmeniz de Kuran'la çelişiyor ve sizi gerçekleri görmekten alıkoyuyor.

A'raf 28- Bir iğrençlik yaptıklarında şöyle derler: "Atalarımızı bu hal üzere bulmuştuk. Yani Allah emretti bize bunu." De ki: "Allah, edepsizliği/iğrençliği emretmez. Allah hakkında, bilmediğiniz şeyler mi söylüyorsunuz?"

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

Tamam ne halt ediyorlarsa etsinler de işlerine geldigi gibi istedikleri ayetin istedikleri yerini kullanmaları uyuz ediyor beni.
Evlat katline fetvaymis.
Aynı kur-an inkarcilara
Fitnecilere
Tecavüzcüye
Hirsiza
Yetim hakkı yiyene
Kadın hakkında islam ve şeriat hukukunda ne anlatiyor bir de ona baksinlar

M