Fatih dönemi sınırları

Fatih dönemi sınırları sizce de muhteşem değil mi?

com-f0a5kzmz5rt8lshn38tp.jpg
T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
57
57 CEVAP

Değil. Biri sürü sıkıntı yaşarsın o sınırlarla. Hayatta da elinde tutamazdın zaten, olması gereken olmuş. Osmanlı yıkılmış.

C

Fatihten sonra daha salak padisahlar gelmesine ragmen uzu süre elimizde tutmusuz hatta genisletmisiz neden sorun cıkartsın ki ileride sorun cikmasi devlet adamlarinin kendi sorunudur

Ferhat Malay 6 yıl

İyi yönetilirse şartlar ne olursa olsun her devlet ayakta kalabilir. Bu tarz imparatorlukların sorunu bir sistemleri olmasına yerine baştaki kişi ölünce yerine bambaşka bir kişinin geçip farklı bir politika izlemesidir.

Alper Çarbuğa 6 yıl

O devirde o sınırın bir ucundan diğer ucuna gitmen en az 3 sene

Cemal Babataş 6 yıl

Cemal Babataş Hayır o kadar uzun değil. Ankara-İstanbul arası kılıçdaroğlu bile 1 aydan kısa sürede gitti ve kendisi kaç yaşında adam. Genç ve hayatları boyunca savaş için eğitilmiş askerler o yolu çok daha kısa sürede alır. Yükleri de hayvanlar taşıyor zaten.

Alper Çarbuğa 6 yıl

Tamam 2 sene olsun atla ve yayan hem de o kadar savaş mühimmatıyla Kılıçdaroğlundan da yavaş ilerlersin.

Cemal Babataş 6 yıl

Ayrıca Kılıçdaroğlu otoyoldan yürüdü o zaman bir sürü orman, patika ve saçma sapan güzergah geçeceksin. Kaldı ki kış gelince durmak zorunda kalacaksın.

Cemal Babataş 6 yıl

Ya illa bi uctan bi uca gitmek zorunda degil padisah her imparatorlukta ayni sartlarda belli bolgeye vali atami timarli sipahiler var ondan sonra neredeyse bölgedeki her köyden gidip vergi alıyor yani bölgeden haberdar olabilir

Ferhat Malay 6 yıl

Tamam da sanki tek bir ordu ve başında da bir kişi var da onu her tarafa yetiştiriyorlar gibi düşünmek aptallık olur. Her bölgenin başında padişahın atadığı adamlar var ve asayişi sağlıyorlar. Fethe çıkacak ordu da istanbuldan yola çıkıyor zaten hem doğuya hem de batıya yakın bir yer. Ha padişah fetihteyken doğuda isyan çıkar mı? Çıkar. Herhangi bir devlet saldırır mı? Büyük ihtimalle böyle bir risk varsa fethe gidilmez arkayı sağlama almadan. Ama her iki durumda da bir toprak kaybedilirse geri kazanılır. Osmanlının yıkılmasının sebebi oradan oraya iki yılda gidilmesi değildi. Rönesans ve reformu yakalayamadı sanayi devrimi yapamadı.

Alper Çarbuğa 6 yıl

Osmanlı bu sınırlarla 400 yıl daha yaşadı.

Özgür Esrdğ 6 yıl

Daha bile fazlasıyla.

Özgür Esrdğ 6 yıl