Gerçeklik nedir?

Çogu kişinin başına gelmiştir. Bir kabustan uyandıgımız zaman gercek olmadıgı ıcın sevınırız. Cunku ruyadan uyandıgımız algısına varmısızdır artık.

Peki 'Gerceklık nedir' ? Düşlediğimiz, hayal kurdugumuz seylerın yada ruyaların aksı mıdır? Yada tam tersi hayal gücümüzün bir oyunu mu? Ya yanlış algılıyorsak ?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

Düşlediğimiz, hayal kurdugumuz seylerın adına HÜLYA, hayal gücümüzün bir oyununun adına da RÜYA denir. İkisindede devamlılık yoktur hayal kurarız geçer gider sonu yoktur. RÜYA görürüz biter gider sonucunu izleyemeyiz. GERÇEKLİK ise devamlılık sağlar sonucunuda görürüz.

T

Hangı gerceklık?

Murat Vuslat 6 yıl

Gerçekliğin başına HANGİ kelimesi eklenirse birkaç gerçekten bahsedilir. Oysa gerçek tekdir. Ya ak dır yada kara. Gerçek tekdir o da hiç tir.

Turgay Ölçer 6 yıl

Gercekliğin başına hangı dıye eklenırse.. Gerceklık var mı kı gerceklıkten bahsedelım anlamıda cıkar.. Hiçlik bir gerceklık mıdır ?

Murat Vuslat 6 yıl

ben varsam hiçlik bir gerçekliktir. Hiçlik olmasa ben nasıl var olurdum.

Turgay Ölçer 6 yıl

Siz varmısınız hakkaten ?

Murat Vuslat 6 yıl

su an bana cevap vermek istegınızı beynınıze ilettınız. beynınız verecegınız cevabı sentezledı parmaklarınıza tek tek sınyaller gondererek bana verecegınız cevabı size kodladı. Cep telefonununa dokundunuzuanda dahı bır cok sınyal bunu beynınıze ılettı sımdı bana cevabı sizmi verıyorsunuz gercekten.

Murat Vuslat 6 yıl

ben dediğim şey sistem zaten.

Turgay Ölçer 6 yıl

cevabıda sistem veriyor.

Turgay Ölçer 6 yıl