Gerçeklik nedir?

Çogu kişinin başına gelmiştir. Bir kabustan uyandıgımız zaman gercek olmadıgı ıcın sevınırız. Cunku ruyadan uyandıgımız algısına varmısızdır artık.

Peki 'Gerceklık nedir' ? Düşlediğimiz, hayal kurdugumuz seylerın yada ruyaların aksı mıdır? Yada tam tersi hayal gücümüzün bir oyunu mu? Ya yanlış algılıyorsak ?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

Eğer bu yaşadığımız dünya bir gerçekse belkide büyük bir kısmı saklanan bir gerçek.

Rüyalarımızda o anın gerçeği. Rüya anında algıladıklarımızdan başka hiç bir şey gerçek değil. Uçabilmemiz bile çok mantıklı geliyor bize o an.

Belki bu dünyada kendimizi kısıtladığımız, algılarımıza yenik düştüğümüz gerçeklikler var ve biz bunun farkında değiliz. Fizik, biyoloji esasları bizim rüyada uyguladığımız mantığın bir benzeri belki de.

Düşünün bir yer biranda başka bir yer oluyor ve biz buna rüyada kılıf uydurabilirken uyandığımızda ne kadar saçma bulabiliyoruz.

Acaba gerçek bir uyanışta yapamadığımız bir çok yeteneğimizi farkedebilir miyiz?

Ve bence ederiz..

F

yada suda yuruyebılırız belkı

Murat Vuslat 6 yıl

Havada uçmak için kendimize uydurduğumuz bir sebep midir uçak? Suyun üzerinde yürüyebilmeyi gerektiren bir sebep bulamayışımız mı bu yetiden geri kalmak??

Fikret Yeşilırmak 6 yıl

belkıde yeti algılarımızdadır ve araca gerekyoktur

Murat Vuslat 6 yıl

Biz O'ndaysak eğer sınırlı algıya sahip olmamız hedeflenmiş. Ahseni takvim den esfele safiline düşüş. Peki algı olayının farkınamı varılır esfele safilinden kurtulmakla.

Fikret Yeşilırmak 6 yıl

Belki de algı olayının farkına varmakla esfel_i safılınden kurtulunur

Murat Vuslat 6 yıl

Ve gerçeklik algıysa yok kelimesi sadece yokluğun yok oluşuyla tasvir edilebilir mi?

Fikret Yeşilırmak 6 yıl