Göçmen dilimizi bilmeyen kimsesiz çocuklara nasıl yardım edebilirim?

Fotoğrafta gördüğünüz kişi Hasan. 15 yaşında Afganistanlı bir çocuk(!). Bugün (4 Aralık 2017) sağanak yağmurda ıslanmış ve üşümüş şekilde karşıma çıktı. Kendisi Türkçe bilmiyo ve insanlarla iletişim kurması neredeyse imkansız. Adını ve yaşını kimliğimde kendi adımı göstererek kendimi tanıtarak öğrenebildim. Yaşını eliyle 1 ve 5 yaparak söyleyebildi. Yardımcı olabilmek adına yemek ve barınıcak yer bulma umuduyla önce Kadıköy belediyesini sonra beyaz Masayı aradım fakat TC vatandaşı olmadığı için yardımcı olamıcaklarını söyleyip İlgöç idaresini aramamı söylediler fakat İlgöç idaresine ulaşamıyorum. Hasan gibi yüzlercesine günlük hayatımızda karşılaşıyoruz ve bu durumlarda gerçekten hangi kurumu arayabiliriz bilmiyorum.

Belki bugün Hasana yardımcı olamadım ama ilerde Hasan gibi başka insanlara yardımcı olmak için bilgisi olan birileri çıkarsa çok sevinirim. Türkçe bilmediği için derdini anlatamayan yardıma muhtaç binlerce insan var Türkiyede.

com-gnbpu1yhgm9ndnayh5ax.jpg
com-mtmhmh375t79c5gxf5rp.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
10
10 CEVAP

Kedi gibi kimseye de derdini diyemez bu simdi Yavrum ya islanmis bide Cok guzel bi hayatin olsun insallah guzel oglum benim ya.

B