Göz tek başına her zaman bir ölçü olabilir mi? Göz neleri görür, neleri göremez?

Göz tek başına her zaman bir ölçü olabilir mi? Göz neleri görür, neleri göremez?Görünüşe aldanmamalı. Akıl, çok zaman gözün yanlışını çıkarır. Gözle pencereden Güneş’e bakınca, Güneş, bir tepsi kadar görülür. Fakat akıl, Güneş’in Dünya’dan büyük olduğunu söylüyor. Gözümüzün aldandığı açıktır. Meleğe, şeytana, cine, nazara inanmayan, elbette, (Ben gözümüzün gördüğüne inanırım. Güneş, top kadar küçüktür) diyemez. Diyemediğine göre, göz her zaman ölçü olamaz. Görmediği şeye yok diyemez.

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
43
43 CEVAP

Bakara Suresi 30. Ayette "apaçık" bir şekilde, Melekler Allah'tan hesap soruyor! Allah insanı yaratacağını meleklere söylediğinde, meleklerin bilmediğini Allah biliyor ise, "yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek birini mi yaratacaksın" diyen melekler bunu nereden bilebilir?
"Yeryüzü, fesatlıktan, şiddetten ve kandan hiç eksik olmuş mudur?"; bence hayır; melekler bunu bilmiştir; üstelik kan nedir, yaratılacak insanda kan olup olmadığını nereden bilmektedir? Sizin bilmediğinizi ben bilirim diyen Allah'ın bildiği nedir bu durumda?
Örneğin, Neml 65, En’am 59, Cin 26-27 ayetlerde Gaybın anahtarları Allah’ın katındadır. Onları ancak O bilir." diyen Allah'ın sözü var iken, gaybı bilen melekler ne düşündürmesi gerekir insana?
Bakara Suresi 32. Ayette, Melekler, “... Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. ..." dediğine göre Meleklerle Allah'ın arasında geçen bu söz atışması ne anlama gelmektedir?
Sonuç olarak ciddi bir çelişki durumu söz konusudur, doğrusu nedir?
Bakara Suresi 30. Ayet: "Rabbin meleklere: Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım, dedi. Onlar: Bizler hamd ile seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek birini mi yaratacaksın? Dediler. Allah da onlara: Sizin bilemiyeceğinizi herhalde ben bilirim, dedi."
*******
Sebe Suresi 40. Ayet: "O gün Allah meleklerine: “Bunlar size mi tapıyorlardı?” diyecek."
Sebe Suresi 40. Ayetin tefsiri, "Şirke düşenler hangi ceza ile cezalandırılıyorlarsa meleklere tapanlar da aynı standartlarda cezalandırılacaklardır. Sadece Allah'a tapılır, O'ndan başka hiçbir varlığa tapılmaz." şeklinde yapılmaktadır, Müslüman tefsirciler tarafından.
Peki, Allah neden Meleklere "Bunlar size mi tapıyorlardı?" şeklinde soru soracak? Allah'ın bilmediğini melekler mi bilmektedir?
Ayrıca, Meleklere tapanlar mı var acaba? Sümer’deki birçok tanrının tek tanrılı dinlere melek olarak girmesinden doğan bir çelişki mi bu?

A