Günde 3 fincan çay yaşlılarda kemik kırılması riskini %30 azaltıyor

GÜNDE 3 FİNCAN ÇAY YAŞLILARDA KEMİK KIRILMASI RİSKİNİ %30 DÜŞÜRÜYOR!

Yeni bulgular çayın, İngiltere'de senede 3 milyon kişinin yaşamını etkileyen hastalık olan osteoporoza karşı güçlü bir silah olduğunu gösteriyor. Bildiğimiz siyah çayın yaşlılıkta kemikleri koruduğu bulunmuş.

Araştırmacılar 70'li yaşlardaki 1.200 kadını 10 yılı aşkın bir süre takip etmişler. Osteoporoza bağlı bir kemik kırığı olup olmadığı izlenmiş ve çay içme alışkanlıkları öğrenilmiş. O süre zarfında 288 kadında yarısı kalça kırığı olmak üzere kemik kırığı görülmüş.

Amerikan Klinik Beslenme Dergisi'nde yayınlanan sonuçlara göre günde 3 fincan veya üzeri çay içenlerde kemik kırılması haftada bir fincandan az içenlere göre %30 daha az görülmüş.

Araştırmacılar günde bir fincanın bile kemik kırığı riskini %9 azalttığını söylüyorlar.

Kemik kırılmasında beslenmenin önemli rol oynadığı, özellikle gençlikteki kötü beslenmenin ileri yaşlarda osteoporoz riskini arttırdığı belirtiliyor.

Araştırmacı Dr. Jonathan Hodgson osteporozda ve kırıklarda beslenmenin rolüne ilginin her geçen gün arttığını söylüyor. "Bulgulara göre flavanoidlerden zengin besinler kemik kaybı ve kırıkları önlüyor. Çay da çok miktarda flavanoid içeriyor."

Flavanoidler meyve ve sebzelerde de bulunuyor. Daha önce yapılan bazı çalışmalarda da domatesin kemik kırıklarını önleyici etkisi olduğu gösterilmişti, domatesde de bol miktarda flavanoid var.

Ulusal Osteoporoz Topluluğu'ndan Sarah leyland kemik sağlığını korumak için kalsiyumdan zengin, çeşitli ve dengeli bir beslenmenin yararlı olacağını belirtiyor.

com-yxwmwcrgwgthac3cwm1k.jpg
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
26
26 CEVAP

Benımkılerın hepsı yattı, benım gözler faltaşıııııııı.

Z