Hadislere güvenilir mi?

Beğendiğiniz hadisleri toplayıp kitaplaştırmış ya da uydurmuş olan Buhari, Tirmizi gibi adamlar resule en pis iftiraları da atmamış mı?

Farkında mısınız, sevdiğiniz hadisleri savunurken Buhari'nin hadis toplama işine, yani o iftiralara da destek vermiş oluyorsunuz?

Tek bir hadisi kaynak göstermeniz bile bu adamların yaptığı işte sorun görmemeniz anlamına geliyor. Verdiğiniz mesaj bu. Ayılın.

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

“Şunu iyi biliniz ki, bana Kur'an-ı Ke­rim ile birlikte onun bir benzeri de verilmiştir. (Bu konuda) dikkatli olun; (çünkü) koltu­ğuna kurulan tok bir adamın ‘Size (Hz. Peygamberin sünneti / hadisleri değil) sadece şu Kur'an lazımdır, onda bulduğunuz helali helal, haramı da haram kabul ediniz yeter!’ diye­ceği (günler) yakındır...”
Bu hadis-i şerif -farklı nüanslarla- kütübü sitte ve diğer bazı kaynaklarda geçmektedir (bk. Ebu Davud, Sünnet, 5(6), İmaret, 33; Tirmizî, İlim, 10; İbn Mace, Mukaddime, 2; Darimî, Mukaddime, 49; Ahmedb. Hanbel, 2/367, 4/131-132, 6/8).

Siz tabi hadis kabul etmezsiniz ama bu hadis benim imanımı kuvvetlendiriyor sadakte ya Rasullallah diyorum

M

Allah ve bildirdikleri

Mustafa Pirlibeylioglu 6 yıl

Bugün ışık hızını geçmekle bile geleceğin görülmesinin mümkünatının konuşulduğu bir dünya da Allah'ın en sevgili kuluna mucize olarak ümmetin akıbetini dikkat etmesi gereken konuları haber vermesi abes olmasa gerek. Vahiy nasıl geliyorsa bildirmeside ondan farklı olmasa gerek

Mustafa Pirlibeylioglu 6 yıl