Hadislere güvenilir mi?

Beğendiğiniz hadisleri toplayıp kitaplaştırmış ya da uydurmuş olan Buhari, Tirmizi gibi adamlar resule en pis iftiraları da atmamış mı?

Farkında mısınız, sevdiğiniz hadisleri savunurken Buhari'nin hadis toplama işine, yani o iftiralara da destek vermiş oluyorsunuz?

Tek bir hadisi kaynak göstermeniz bile bu adamların yaptığı işte sorun görmemeniz anlamına geliyor. Verdiğiniz mesaj bu. Ayılın.

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

Ben sana kıldığım namazı anlatayım. 2 rekat ve Türkçe kılıyorum. Ayaktayken her rekatta yaklaşık 30 ayet okuyorum. Rükuda ve secdedeyken defalarca, bazen 20-30 defa "sübhana rabbiyel azim / ala" diyorum, bazen 1 dakikaya yakın secdede kaldığım oluyor. Namaz bir salih ameldir ve düzeltmeye yönelik işlerimizdeki geçerlilik ölçüsü samimiyetimizdir. Otururken de ayaktayken de sadece Kuran'dan ayetler okuyorum. Namazın şartları bellidir. Ne yüksek, ne kısık olan bir ses, derin saygı ve hüşu. Bunları gerçekleştirirsen kimse senin namazını sorgulayamaz. Gerisi Allah ile senin arandadır.

O

Işte hadisler ve mezhep ler Bu yüzden lazım herkez bu işi bildiği gibi yaparsa cemaat namına bir şey kalmaz her birey ben böyle yapıyorum dedi mi herkezin ayrı bir dini olur

Dinçer Sığın 6 yıl