Hadislere güvenilir mi?

Beğendiğiniz hadisleri toplayıp kitaplaştırmış ya da uydurmuş olan Buhari, Tirmizi gibi adamlar resule en pis iftiraları da atmamış mı?

Farkında mısınız, sevdiğiniz hadisleri savunurken Buhari'nin hadis toplama işine, yani o iftiralara da destek vermiş oluyorsunuz?

Tek bir hadisi kaynak göstermeniz bile bu adamların yaptığı işte sorun görmemeniz anlamına geliyor. Verdiğiniz mesaj bu. Ayılın.

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

İş Efendimiz den asırlar önce yaşamış Platon Aristo gibi adamların görüşlerine sözlerine gelince herkes kabul ediyor kimse uydurmalığından şüphe etmiyor ama Efendimizin çok ince eleyip sık dokunarak elde edilen hadis kitaplarına gelince onlar doğru mu ne gerek var. Çok samimisiniz

M

Öyle bir tartışma olduğunu görmedim ben varsa bize de söyleyin ama özellikle son yüzyılda müsteşriklerin islamla ilgili araştımalarından sonra böyle konular ortaya çıkıyor insan bi düşünür bunda bit yeniği mi var diye. İnsaf ve itidal ölçüsünde yaklaşır hadislere kendi anlamadığı veya çok uç noktalardaki hadislerle ilgili bir şerhine bakar yine aklına yatmadıysa ben şimdi hikmetini anlamadım ama doğru da olabilir yanlışta diye itidalle davranır. Hadis de neymiş diyemez yani bir insan o büyük kitabı bize bildirenin sözleri de bir o kadar önemli olsa gerek

Mustafa Pirlibeylioglu 6 yıl