Hadislere güvenilir mi?

Beğendiğiniz hadisleri toplayıp kitaplaştırmış ya da uydurmuş olan Buhari, Tirmizi gibi adamlar resule en pis iftiraları da atmamış mı?

Farkında mısınız, sevdiğiniz hadisleri savunurken Buhari'nin hadis toplama işine, yani o iftiralara da destek vermiş oluyorsunuz?

Tek bir hadisi kaynak göstermeniz bile bu adamların yaptığı işte sorun görmemeniz anlamına geliyor. Verdiğiniz mesaj bu. Ayılın.

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

Mesela bu hadis bana pek mantıklı gelmedi

D

İslamiyet mantık değil. Teslimiyet dir. Siz kıt beyinliler her şeyde mantık arıyorsunuz. Allahın varlığı. Kaza kader iman bu konularda da hadi bırak mantıksal açıdan düşünün. Eni sonu devreleri yakın. Bizde kurtulalım. Ne diyor şair " idraki meali bu küçük akla gerekmez. Zira bu akıl bu kadar sikleti çekmez" varın siz düşünün.

Mehmet Kalenderoglu 6 yıl

İslamiyet tam da mantık dini sorgualmadan böyle gördüğünüz herşeyi paylasirsaniz Kur'an ile ilgisi olmayan sözleri küfre girer ve aynı zamanda şirke dusersiniz

Demet Ozan 6 yıl

İnsan beyninin mantıksal açıdan sorgulama olayı doğal olarak sınırlıdır. Yazdığın hadis i sağlam bir din adamına gönderdim cevabını bekliyorum.

Mehmet Kalenderoglu 6 yıl

Bunun Kur'an ile ilgisi olmayan söz zaten ayetlerle belli bir arkadaşımız paylaştı o ayeti okuyun derim

Demet Ozan 6 yıl

Ya kardeşim kuran kerim de bunlar yazmaz zaten

Mehmet Kalenderoglu 6 yıl

Ali imran 19.ayet. Şüphe yok ki, Allah indinde din İslâm’dan ibarettir. O kendilerine Kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonra aralarında kıskançlık yüzünden ayrılığa düştüler. Allah’ın âyetlerini inkâr edenler bilmelidirler ki, Allah’ın hesabı çok çabuktur. Casiye 6. İşte sana gerçek olarak okuduğumuz bunlar Allah’ın ayetleridir. Artık Allah’tan ve O’nun ayetlerinden sonra hangi söze inanacaklar? Enam 50. De ki; Ben, Allah’ın hazineleri yanımdadır, diye size söylemiyorum, gaybı da bilmem. Size meleğim de demiyorum. Ben, ancak bana vahyolunan Kur’ana uyarım. De ki; Gözü kör olanla gören, bir olur mu? Artık düşünmez misiniz? Hakka (44-47) Eğer Peygamber bize atfen bazı sözler uydurmaya kalkışsaydı, elbette onu bundan dolayı kıskıvrak yakalardık; sonra da onun şah damarını keser atardık. Hiçbiriniz buna engel de olamazdınız.

Demet Ozan 6 yıl

Peygamberler bile Ku'ranla çelişen cümleler kuramaz MehmetEmel Yanık

Demet Ozan 6 yıl

Uydurma hadisler var malesef. Ben çok araştıran bir müslümanım su yazdığını araştırıyorum. Sana netlestirince döneceğim.

Mehmet Kalenderoglu 6 yıl

Çelişkiyi de söyle ona göre araştırayim.

Mehmet Kalenderoglu 6 yıl

Ayeti paylaştım

Demet Ozan 6 yıl

Hadis sahihmis. Peygamber SAV. Yaradan Allahın izni dahilinde eşinin amel defterini görüyor. Kafana yatmayan bu ise. Tabi seni tatmin etmedi ise yapcak birşey yok

Mehmet Kalenderoglu 6 yıl

Eşini kiskandrmak ibadet mi yani

Demet Ozan 6 yıl

Amel defterini görmesi değil sorun olan eşini kiskandrmak ibadet olarak göstermek

Demet Ozan 6 yıl

Kadınlar yaradılışlari açısından kiskanctir. Ben eşimin yanında iken kuzenlerimle tokalasmam mesela kızar. Bir kadının eşini kıskanması onu sevdiğini ona değer verdiğini ona olan sadakatini gösterir. Kadının kocasını kalbi duygularla sevmesinin sevabi neden olmasın. İbadet ayrı carpitma konuyu ibadetler belli. Yazdığına dikkat et ne diyor. Amel defterine baktım bu konuda eksik sevabi var diyor. NOKTA

Mehmet Kalenderoglu 6 yıl

Neyse ayet kıskançlık kötü diyor hadis size göre kıskançlık doğru diyor ÜÇ NOKTA ...

Demet Ozan 6 yıl