Hadislere güvenilir mi?

Beğendiğiniz hadisleri toplayıp kitaplaştırmış ya da uydurmuş olan Buhari, Tirmizi gibi adamlar resule en pis iftiraları da atmamış mı?

Farkında mısınız, sevdiğiniz hadisleri savunurken Buhari'nin hadis toplama işine, yani o iftiralara da destek vermiş oluyorsunuz?

Tek bir hadisi kaynak göstermeniz bile bu adamların yaptığı işte sorun görmemeniz anlamına geliyor. Verdiğiniz mesaj bu. Ayılın.

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

Demet Ozan
Bilerek hadisler İslam düşmanları eliyle manipüle ediliyor,
Maksat İnsanları hadislerden soğutup dinden uzaklaştırmak.
Çünkü din demek hayat demektir.
Biz müslümanlar sahih hadisler üzere yaşantımızı idame ederiz.
Allah Resûlü'nün (sav) ahlakı üzere bu dini yaşarız.
Ki Resulallah da (sav) kur'ân ahlakına göre hayatını yaşamıştır ve kuran'ı en iyi anlayan ve uygulayan peygamber efendimiz dir.

A

Bende sizinle aynı fikirdeyim böyle birsuru saçmalıklar ile karşılaşıyoruz hadis olduğunu söyleyip de hadis olmayan batıl çok laf var

Demet Ozan 6 yıl

İyice araştırıp gercek ve sahtelerini öğrenmek gerekir diye düşünüyorum din konusunda benden bilgili olduğunu düşündüğüm kişilerin bu paylaştığım sözde hadisi hiç araştırmadan sorgulamadan paylaşmış olması beni şaşırttı açıkçası

Demet Ozan 6 yıl

Sahih hadisler bilerek çarpıtılıp farklı ve absürt yorumlanıyor. Bu şekilde insanların aklına "acaba" Sorusunu kazıyorlar. Hadis başlı başına bir bilim dalıdır.

Ahmet Cengo 6 yıl