Halluks valgus (Baş parmak çıkıntısı) ağrısına ne iyi gelir?

Merhabalar sevgili dünyalılar..

Aranızda halluks valgus (halk diliyle baş parmak çıkıntısı) hastalığı olan var mı? Çocukluğumdan beri bende varmış geçen yıl fark ettim ve doktora gittim. Normalde ameliyat olunması gerektiğini fakat yaşımdan dolayı bana önermediğini söyledi ve silikon bir aparat verdi. Bir süre kullandım fakat kalıcı bir çözüm değil. Gün içinde ani zonklamalar ile büyük ağrılar yaşıyorum. Aranızda bununla ilgili bir tedavi süreci geçirmiş olan, ameliyatını olmuş olan var mı ?

 

com-nrbmze8uu3pelmdqy7wi.jpg
K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

Fizyoterapistim. Buyrun aklınızdakileri sorabilirsiniz.Ben kısa bir bilgi vereyim. Kesinlikle topuklu ayakkabı giymemelisiniz. Giydiğiniz ayakkabı ortopedik ve ön kısmı geniş olmalı. Ayrıca kalça kaslarınızı kuvvetlendirmelisiniz. Yan yatıp bacağı yukarı kaldırma hareketi kinezyolojik olarak parmağınıza ters baskı uygular ve iyi gelir. Bunun haricinde internetten dorsiflexion hareketine bakın ve uygulayın. Bu da bir nebze rahatlatacaktır sizi

H

ameliyatta çok da gönlüm yok zaten hocam gerçekten o sıkıntıya girmek istemiyorum sadece ilerisi için endişem. Ayakkanbı olayına özen göstermeye çalışıyorum zaten çünkü inanılmaz ağrılara sebep olabiliyor. Söylediğiniz uygulamaları da yapacağım, bazen ağrıdığında masaj yapıyorum fakat o an daha beter oluyor gerçekten çok kötü sızılar oluşuyor o kemikte sıkışıyor gibi acıyor anlık. 10 saniye falan beni öldürüyor sonra geçiyor. Bahsettiklerinize dikkat edeceğim. Bununn büyümesini engellemek için gece aparatı faydalı olur mu ?

Kübra Etker 3 yıl

Tabiki gece aparatlarını kullanırsan iyi olur. Bahsettiğim egzersizler ve aparatların faydası kişiden kişiye değişir. Kemik yapısına, yaşına,mesleğine ve birçok değişkene bağlı. Sen yapılabilecek her şeyi yapmaya bak. Ameliyat en son çaredir. İnşallah tez zamanda fayda görürsün. Ve son bir şey daha söyleyeyim. Ağırlık merkezinin değişmesinden dolayı içe basarak yürüme görülür genelde. Sen yürürken buna dikkat etmeye çalış.

Hasancan Kaplan 3 yıl

evet çok fazla olmasa da annem birkaç yıl önce fark etmişti içe basarak yürüdüğümü, şu an sanırım yok ama bilmiyorum ben fark edemiyorum tabiki ilginize çok teşekkür ederim hocam, büyük sevaba girdiniz. Söylediklerinizi dikkate alacağım

Kübra Etker 3 yıl