Halluks valgus (Baş parmak çıkıntısı) ağrısına ne iyi gelir?

Merhabalar sevgili dünyalılar..

Aranızda halluks valgus (halk diliyle baş parmak çıkıntısı) hastalığı olan var mı? Çocukluğumdan beri bende varmış geçen yıl fark ettim ve doktora gittim. Normalde ameliyat olunması gerektiğini fakat yaşımdan dolayı bana önermediğini söyledi ve silikon bir aparat verdi. Bir süre kullandım fakat kalıcı bir çözüm değil. Gün içinde ani zonklamalar ile büyük ağrılar yaşıyorum. Aranızda bununla ilgili bir tedavi süreci geçirmiş olan, ameliyatını olmuş olan var mı ?

 

com-nrbmze8uu3pelmdqy7wi.jpg
K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

Bence yaptırmayın bende de benzer bir problem var doktorla konuştuğumda ameliyat edersek kemiği kazıyıp titanyum takarız falan demişti. Daha kötüye gitmesinden korktum iptal ettik. Ve fizik tedavinin de gözle görülür bir faydasına rastlamadım, yapabildikleri tek şey kramp vermek. Bana uygun hiçbir egzersiz olmadığından fizik tedaviyi bıraktım, spor da bulamıyorum bu gidişle yürüyemez hale gelmem kaçınılmaz olacak.

E

spor yaptığım gün deli ağrı çekiyorum... Bela bir şey

Kübra Etker 3 yıl

O deli ağrı ve acı olayını fizik tedavide yaşadım. Sporların çoğu kaslarıma uygun değil. Gitgide güç kaybediyorum çok sinir bozucu bir durum...

Esin Khamis 3 yıl

Bana önerdiğin sporu gerçekten beğendim ve yapmak istedim ama Dortmundda onun bisikletini kiralayabileceğim hiç yer yoktu satış fiyatları da pahalı geldi başlayamadım doğal olarak. Okuldaki spor imkanlarını araştırıyorum içerikler pek belirtilmediğinden kafam karışık.

Esin Khamis 3 yıl