Hayatla nasıl mücadele edilir?

Hayatta insanin basina gelebilecek bir cok travmayi yasamis biri olarak ayakta kalmak icin ne yapiyorsunuz merak ediyorum? Tavsiyeleri alayim..

R
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
61
61 CEVAP

Sunu acikliga kavusturayim en iyisi. Olay ask acisi falan degil neyse sıkınti eski sevgilimin beni ve ailemi uzun zaman tehtit etmesiyle basladi. Sonrasinda ailemle de aram bozuldu kendimi yalniz hissediyorken kopegimi de kaybedince bir buhranla okulu biraktim. 4. Sinifta hemde. Sonra kendi cafemi actim buyuk bir emekle. Tutmadi, bir cok sebebi var tabi. Neyse kendimi bildim bileli maddi anlamda hep iyi durumdayken aniden evlerimiz is yerlerimiz arabalarimiz hepsi gitti. Icralarin biri geldi biri gitti ve dolandirildi babam. Ustune alacaklilarin tehtitleri, babam kanser oldu. Hemen ardindan parkinson hastasi. Is bulamiyorum. Eski sevgilim evlenmesine ragmen pesimde ve beni ara ara rahatsiz etmeye devam ediyor. Kardesim universiteye gidicek ama nasil okuyacagi derdindeyiz belkide gidemeyecek. Yalnizim tek olayim dert dinlemek, kendimi unutmus duygularimi unutmus haldeyim. Ve anlamlandiramiyorum artik. Sadece uyuyorum ve care bulamiyorum. Cikis kapisi yok gibi sanki.

R

Kitap yaz. Parayı kırarsın. Aşk kitabı olsun ama. Ciddiyim bak.

Haydar Alakbarova 6 yıl

kendinize dogayla bas basa birakin sabah 6da guzel bir meditasyon yapin. Zor gunler gecirmissiniz gercekten ama geleceginiz de bugun de zor olmak zorunda degil, size kaliyor olay. Kendinizin en iyi dinleyicisi yine siz olacaksiniz. Cok sevdigim bir yazarin sozu vardir. Bazi sorulari sormaya gerek yoktur, cunku cevap icinizde sakli diye. Umutla bakmaniz dilegiyle

Mert Halaç 6 yıl

Iste ben son 6 aydir. Algilayamiyorum gibi. Yazamiyorum mesela. Okudugumu anlayamiyorum, icimde hep bir korku hep bir kötü his. Cok karamsar imaji verdim gibi ama hislerim bu napiyim:/ ki ben herkes tarafindan güçlü olduğu defalarca söylenmiş ben artik yerlerdeyim galiba

Reyhan Yalniz 6 yıl

Aşsagi yukarı aynı problemleri yaşıyoruz, halen. Sanırım tek fark bizim kaybedecek evlerimiz arabalarımız olmadı. Bu durum seni extra bi hezeyana uğratmış olabilir. Ben kendi kurtuluş yolumdan örnek vereyim sana, Saplantılı eski sevgiliden kurtulmak için ilk yapman gereken yaşadığın şehri degistirmen. Evet bu daha farklı sorunlara sebebiyet veriyor maddi manevi ama ordayken kalabalıklar icinde yalnızsın başka biyere gittiğinde de gercek anlamda yalnız olacaksin. Çevrendeki insanları değiştirmeyi dene, zor olacak ama inan bunun bile avantajini göreceksin. Saplantılı eski sevgilinin sana ulaşabileceği her yolu kapatman gerekir. Ailenle tehdit etmeye devam ediyor ise, sende ona aynısını yap. Yanlış bi tutum fakat şuanda Onun kaybedecekleri senin kaybedeceklerinden daha fazla. mert'ın dediği gibi, kendini dinle. Otur ve kendinle uzun uzun sohbet et yaz çiz konuş. Ne istediğini tespit et. Kimse bunlardan ötürü seni deli diye sıfatlandıramaz. Yapmazsan delirirsin. Şuan sabrın son demlerini oynuyorsun gibime geliyor. Ne olmak istedigine, nasil yasamak istedigine sen karar ver baskaları degil. Ailene tabiki özen goster aksi haksızlık olur, bunu yaparken kendini ihmal etme kendinden taviz gosterme. Yoksa daha agir yenilgiler ödemek zorunda kalabilirsin. Bu yuzden sakın pes etme, dusunmekten, sevmekten, inanmaktan, güzel günler güneşli günler hepimiz için. Doğru pencereden bakmayı becerebilirsen güneş hep içine doğacaktır. Umut insanın kendi içinde büyüttüğü bahçesidir, unutma.

Serap Sazci 6 yıl

İçinden geldiği gibi yaz. Ben mesela işsiz olduğum zamanlar yazmaya devam ederim. En sonunda basacam kitabı bu devirde en iyi para, aşk kitabı yazarak kazanılır.

Haydar Alakbarova 6 yıl

Kitap falan oku.

Haydar Alakbarova 6 yıl