Hayvancılık yapmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim?

Arkadaşlar hayvancılığa başlamak istiyorum. Nasıl bi yol izlemeliyim?

Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
38
38 CEVAP

Karsta kucukbasta buyukbasta yaparsin biz ailecek 1000 sagim hayvani 1000 besi hayvani 200 de kucukbas hayvanciligi yaptik profeyibel anlamda. 12 sene sonra oldugumuz yer teror dolayisiyla tehlikeye girdi ve bizi cikarttilar bizde erzurumda kendi aramizde yaptikZ kars ve erzurum dagi cayiri kuvvetli tam hayvancilik yeri ama teror var daglarda besi hayvani yapacaksan olur ..
kurbanlik calisacaksanda avantajli uzun vadeli damizlik uretimi uygun degil.

G

İmpossible is nothing...

Kadir Kanca 5 yıl

Kadir Kanca buyrun sahalara alalim

Gökçen Çakdar 5 yıl

Gökçen Çakdar Bende düşünmüyor değilim. . . Bir atasözü var. Malı olana çoban denmez, devesi olana kervancı. Ülkede yapılacak en güzel işlerden biriside hayvancılık. Yüz baş bile dört aileyi rahat besler.

Kadir Kanca 5 yıl

Kadir Kanca ulkedeki kosullar iyi olsa baska ise gerek yok ama kosullarin kotulugu ve pahalilik deger kaybettiriyor

Gökçen Çakdar 5 yıl

Gökçen Çakdar her şeyi satın alarak yapılacak bir iş değil hayvancılık. Ve büyük arazi gerektiriyor.

Kadir Kanca 5 yıl

Kadir Kanca hersyei olmasanizda ilac ve yem belinizi zaten huker merak etmeyin. Erzurumun en cok dagi olan ailelerdeniz toprak zenginiyiz hayvanlarimizin kesinlikle yeme ota kisin yazin ihtiyaci olmuyor ama biz bile cogu seyde sikinti yasiyorduk ya birde bizim imkanlar var ya olmayan ya yeni giren ?

Gökçen Çakdar 5 yıl

Gökçen Çakdar Altyapısı güzel hazırlansa aslında çok güzel iş. Ben Antalyalıyım. Bizim oralarda üç dört inekle bu işi yapıp inekten sağılan günlük sütle cirosu 500 tlyi geçen insanlar var.

Kadir Kanca 5 yıl

Kadir Kanca evet alt yapisi iyi olmali. Ve devlet kesinlikle hayvancilik yapani sertifikalandirmali belgelendirmeli bu kisilere indirimler ozel kosullar saglanmali

Gökçen Çakdar 5 yıl

TV'de bununla alakalı bir program izledim. Yetkili bilir kişi diyor ki ; şirket ismi olmadan devlet destek yapması çok zor. Kur şirketi her şeyi faturaya dök al hibeni ve teşvikini. Bizde hala ilkel sistem. Biz kurumsallaşma ve şirketleşme nedir bilmiyoruz. Bilenler de kazanıyor. Birde modernizasyon önemli. İki kişi ile adam 1000 başlık ahırı yönetebiliyor. 12 saat birisi bakıyor 12 saat birisi. Bunları ufak ufak da olsa bir yerden yapmak gerekiyor ki diğer insanlara da örnek olmak lazım.

Kadir Kanca 5 yıl