Hayvanlara yapılan eziyet için hukuken ne yapılabilir?

Istanbul'da bulunduğum semtte çocuklar kedilere vuruyor ve işkence ediyor. Anne babaları hiç bir şekilde karışmıyor. Ne yapabiliriz? Hukukî süreç vs vs ne yapılabilir?

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Şu gönderiyi gördükten sonra Silivri'de yaşadığıma şükrettim. Kaldırım kenarlarında bile kedi köpekler için mama ve su konuluyor. Silivri insanı hayvanlara çok değer malesef istanbul un nispeten merkezi, yoğun göç almış, sosyokültürel dokusu bozulmuş yerlerinde çocuklar, şiddete yetişkinlerden daha meyyal oluyor. Belki diyeyim bir umut "günah" kavramından yola cikilabilir. Bu dünyadan umudunu kesmiş, dünyanın kendisinden bile daha çok kirlenmiş insanlardan bahsediyoruz neticede. Çocuklardan ziyade büyüklerle iletişime geçilebilir. Bunu da tek başınıza yapamazsınız. Bölgedeki ilgili belediye çalışanları, öğretmen, imam, polis.. Vb kişilerin yer alacağı aileleri bilinçlendirecek ve bu yanlışa karşı ortak tavır almalarını sağlayacak toplumsal bir proje ile gerçekleşebilir diye düşünüyorum.

D

Aslında burası da böyledir de sadece arda caddesi o durumda. Burada da çok hayvanseverler çok var ama o cadde bir tek. Anneleri de aynı ne yazık ki. Bi o cadde öyle bir su bile koymamislar. O cadde öyle sadece. Ne yazık ki din ile alakalı. Kedi köpek haram olduğu için muhtemelen

Duru Tanrıtanır 5 yıl

Hayır tam tersini kastettim aslında hayvanlara kötü davranmanın günah olduğunu bu konuda etkisi ve yetkisi olan birisi ebeveynlere anlatabilir. Örneğin o sokaktaki camide bu konuda verilen vaaz etkili olabilir. Bunun için de müftülük ile görüşülebilir. Bu insanları bir yerden yakalamak lazım.

Duha Tüfenk 5 yıl