Hipnoz gerçekten var mı? hipnoz olan yalan söyleyemez mi?

Hipnoz mümkün mü sizce? Aramızda hipnoz olan ya da hipnoz yapmayı bilen birileri var mı? Nasıl olabiliyor bu tarz bir şey, sistematiği, formülü, mantığı nedir? Ve en önemlisi hipnoz olanlar yalan atıyor olamaz mı ?

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

Bazı kişiler LSD DMT tarzı şeyler kullanarak hipnoz oluyorum metafiziki boyuta geçiyorum der aslında olan DMT beynin birim zamandaki çalışma hızını 10 üzeri 16 dan daha yukarı çeker fakat atmosferdeki oksijen o anki dengeye uymadığı için 1 saniyede 5 yerine 15 düşünürsünüz ama vücut enerji düşüşü yaşar ve baygınlaşırsınız. Kendinize gelince beyin yaşananları bellektekilerle karşılaştırıp zaman kavramını çözmeye çalışır siz teorik olarak ya çok uzun bir süredir ordasınızdır çünki çok fazla düşünce üretmişsinizdir ve beyin bu düşünce sayısının en az şu kadar saatte gerçekleşmesi gerektiğini savunur fakat o kadar saat geçmemiştir. Bu yüzden kişi kendi kendine ya ben metafiziki boyuta geçtim yada zamanda bir kayma oldu diye hallenir.

Ö

Sıradan bir insan birim zamanda 38 ATP ile çalışır. Biyolojik vücudumuzun yakıtı bu. ATP enerjisi için hemogram ve oksijen bileşenleri bir şekilde dengeli olarak ilerler fakar uyarıcı madde aldığınızda bu denge bozuluyor. Bazi biyolojide ileri teknoloji kuruşlar NEOX odalarında uyarıcı madde kullanarak beynin çalışma hızını yükseltmeyi denemekte. Aslında sürekli o odada durursanız evet bir sorun olmaz ve çok düşünebilirsiniz. Fakat beyin buna bir süre sonra adaptasyon yaşar ve artık normal atmosfere çıktığınızdada vücut hormonları o hızda üretir ve biyolojik dengeniz bozulur.

Özgür KıLıç 5 yıl