Homoseksüellik yada Lezbiyenlik bu bir eğilim midir yoksa bir hastalık mıdır?

Homoseksüellik yada Lezbiyenlik bu bir eğilim midir yoksa bir hastalık mıdır?
C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
200
200 CEVAP

Kemal bu cizelgelerin her birisini biliyorum, Olay bilimsel çalışmaları baskılayan eşcinsel lobiler? Eşcinselliğin hastalık olup olmadığı? Gibi bir araştırma konusunu bilimsel çalışma alanından çıkardılar. Bunu tartışmayı yasakladılar. APA (Amerikan Psikiyatri Birliği) 2000 yılında aldığı bir karar ile bireylerin cinsel yönelimlerini terapi ile değiştirmeye çalışmayı etik ihlali olarak açıkladı.[9],[10] Bunun yerine bilim adamlarını mevcut eşcinsel görüşü pekiştiren araştırmalar yapmaya yönelttiler. Her kim bu konuda muhalif bir şeyler söyleyecek olsa alaycı, tahkir edici, tahfif edici baskılara maruz bırakıldı.

[3-9] Peer Commentaries on Spitzer (2003), Archives of Sexual Behavior, Vol. 32, No. 5, October, pp. 419?468

[10]Amerikan Psikiyatristler Birliği bu? Etik? Açıklamayı yaparken, Amerikan Psikologlar Birliği (APA)?nın Etik ofis başkanı Stephen Behnke CIA tarafından psikologların işkencelerde kullanılmasının etik açıdan yanlış olmadığını belirtmişti. APA eşcinselliğinden rahatsız olan bir kişinin tedavi edilmesini etik bulmazken, Amerikan Psikologlar Birliği, psikologların işkencelerde kullanılmasında herhangi bir etik sorun görmüyordu. Ayrıca Amerikan Psikologlar Birliği? Nin eşcinsellerin tedavilerini uygun görmediğini ifade eden açıklamaları için bkz. Report of the American Psychological Association Task Force on Appropriate Therapeutic Responsesto Sexual Orientation, APA, Agust 2009


yani bu gun elimizdeki arastirmalar konuyu pekistirebilme cabalari, Tip dunyasindaki konumunu devam ettirebilmek isteyen hic bir bilim adami olayin cekirdegine inemiyor bile.

C