İlber Ortaylı'nın allaha inanması hakkında yorumlar

İlber Ortaylı gibi bilgili bir adamın allaha inanıp muhammedi peygamber olarak kabul etmesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz, neye bağlıyorsunuz ?

(kimsenin inancı bizi ilgilendirmez diyecek olanlar uzak dursun ben İlber Ortaylı'nın islam ve kuran bilgisi olmadığına inanmıyorum ve onun söyledikleri neredeyse kaynak olarak değerlendiriliyor. Bu yüzden soruyorum yoksa tabi ki beni ilgilendirmez)

V
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
61
61 CEVAP

bilgili olan insanlar inanmıycak diye bir kaide tabikide vardır. Yoksa insanlar gidip üç boynuzlu atlarada inanırdı ki bilgili olan bir insanda inanmaz zaten. İslam tarihi yada kuran gayet açık ve net ortada. Bilgili olan bir insanın tabikide inanmaması lazım bana göre. Başka çıkarları vardır o yüzden inanıyrmuş gibi gözükür o ayrı bir konu.

V

Ne alakasi var rica ederim cok kesin uclu konusuyorsunuz size katilmiyorum. İnanan inanir veya inanmaz inaniyormus gibi gorunur sizce cikip medyada ben inanmiyorum sebepleride sundandir dese bu ulkede ne kadar gundemde kalabilir? Kalamaz iste o yuzden ilgili oldugu konuda konusup var olmaya calistigini dusunuyorum. Bilgili fakat Türk tarihi konusunda o konudada konusuyor isini yapiyor. Yapmasi gerekende bu degilmi zaten?

Mert Eğitim 5 yıl

'' inanan inanir veya inanmaz inaniyormus gibi gorunur sizce cikip medyada ben inanmiyorum sebepleride sundandir dese bu ulkede ne kadar gundemde kalabilir? Kalamaz iste o yuzden ilgili oldugu konuda konusup var olmaya calistigini dusunuyorum. '' Benim sorumun cevabı bu zaten. Bende bu şekilde düşünüyordum sadece sizinde görüşlerinizi merak ettim.

Velican Akpınarlı 5 yıl

O zaman sen şunu diyorsun ilber oynuyo halka sen cocukmusun o tür insanlar kisiliklerini satarlarmi bugün bu ülkede inançsız yüzlerce ünlü var lincmi edildiler ilber hoca dini bütün bir adam

Vedat Özşah 5 yıl