İlk canlı nasıl oluştu?

İlk canlı nasıl oluştu?
C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
26
26 CEVAP

Bana göre: Dünyanın yaratılışında bu sır kodlanmıştır. Şöyle ki: 4 Elementin yoğunlaştığı yerde tabi aşamalı olarak amino asitler hücreleri; hücrelerin çoğalması ile İlk deniz canlılsından başlayarak türlere daha sonra iki ayaklı canlı türlerinden insan ayrılıyor. İlk yerleşim yerleri mağaralar... İletişimleri işaret dili daha sonra konuşmaya başlıyorlar ve sonunda yazıya geçiyorlar. Günümüze kadar geliyor. Sonunu dahi insanın hırs özelliği üzerine kodlanmıştır.

M

Allah Kur'an-ı Kerim'de Hz. Âdem (as)’e her şeyin ismini, anlamını ve niçin yaratıldığını öğrettiğini, imtihanda Hz. Âdem (as)’in meleklere üstün geldiğini bildiriyor. Bu nedenle ilk insanın bugünkü anlamda bir konuşmayı bildiği ve seslerle anlaştıkları net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Alimlerden bazıları, "Allah Âdem'e bütün isimleri öğretti."(Bakara, 2/31) âyetini şöyle tefsir etmişlerdir: "Allah Hz. Âdem (as)'e eşyanın sıfatlarını, vasıflarını ve özelliklerini bildirmiştir." "Diğer görüşe göre, Hz. Âdem'e öğretilen isimlerden maksat, Allah'ıın sonradan yarattığı ve günümüzde insanların konuştuğu Arapça, Farsça, Rumca vb. Değişik dillerin isimleridir. Ademoğulları bu dillerle konuşuyorlardı. Hz. Âdem (as) vefat ettikten sonra çocukları dünyanın her tarafına dağılınca, onlardan her biri, bu dillerin belirli birisiyle konuşmaya başladı. Böylece konuşulan bu dil, bu Adama hakim oldu.... İşte Hz. Âdem (as)'in çocuklarının farklı dilleri konuşmalarının sebebi budur." (Fahreddin er-Râzî, Tefsir-i Kebîr, ilgili ayetn tefsiri) Allah Teâlâ, Âdem aleyhisselama, şu anda dünyada mevcut bütün dilleri öğretti. Âdem aleyhisselam da Arapça, Süryanice, İbranice ve diğer bütün dillerde kitaplar yazıp her dil ile konuşmuştur.

Tevfik Temizel 6 yıl

Kuranı kerimde kabil, habili öldürünce iki karga gönderildi ve kabil öldürdüğü kardeşini nasıl gömeceğini kargalardan gözlemleyerek öğrendi. Adem, İlk medeniyeti oluşturan insanlar demektir. Kuranda ilk libas (elbise) avret yerlerini örtmek için kullandılar. Kavramlar kafalara tam oturmamış galiba... Melek, Güç demektir. Doğa ve Kainat güçleri demektir. İki kanatlı beyaz mitolojik kavramlar uydurmadır. Cin, bilinmeyen demektir. Atom, hücre, foton, manyetik dalgalar.... İlüzyonistlerin söyledikleri yalanlar değil. Adem, medeniyeti kuran ilk topluluk olarak belirtilir.

Murat Karakol 6 yıl

Ademin topluluk olduğunu nereden çıkardın? Adem as da bir insandı. Melek niye kainat gücü olsun ki. Onlar allahın yarattığı Nuran varlıklar. Cinlere gelince cinlerin atom hücre foton manyetik dalgalar olduğunu nereden çıkardın?

Tevfik Temizel 6 yıl

Ben, Kitaplardan yoğun araştırma sonucunda bu bilgilere ulaştım. Cin konusunu yalancı medyumlardan dinlemedim. Melekleri de din esnafı Papaz, Haham, İmam ve şeyhlerden dinlemedim. Tabi bunlar iyi afyonlar. Yahudilere filistini yaktıran ve Haçlı seferi çıkaran afyonlar veya işide sadistliği sevdiren afyonlar. Kelimeyi etimolojik yapısını değerlendiririm. Bir inanç bilim ile çelişiyorsa o din palavradan ibarettir. Kuranda vahiyin peygamberin kalbine indirildiği de söyler. Kanatlı melekler getirdi demez. Ayrıca Nur ışık demektir. Kainat karanlık evrenin içerisinde ışık ile donatılmış galaksilerden oluşur. Gördüğüne mi inanırsın yoksa duyduğuna mı ?

Murat Karakol 6 yıl

Kanatlı melekler konusunda burada birşey diyen yok zaten bizde biliyoruz. Lakin Kuranda vahyi Cebrail as. In getirdiği açıkça yazar.

Tevfik Temizel 6 yıl

cebrail, yanlışlar ve zulüm içerisinde olan toplulukta uyanan ve aklını temizleyen insanların(peygamberlerin) iç dünyasındaki güçtür. Mutlak varlığın yani Allahın olduğunu görmüşlerdir.

Murat Karakol 6 yıl

Hangi kitaplardan araştırma yaptın? Bir kelimenin manasına bakarak kesin bir sonuca varamazsın. Cinler elektromanyetik dalgalara BENZETİLEBİLİR lakin benzetilebilir diye öyle olacak değil. Cinler saf enerjiden yaratılmıştır. Yani bazı enerji türlerine benzetilebilir. Ama bir foton değildir.

Tevfik Temizel 6 yıl

Tevfik Temizel Bir şeyin ışık hızına ulaşmış olması için O şeyin Işık olması yani Işığın kendisi olması gerekir. Sana bir soru soracağım ?

Murat Karakol 6 yıl

Cebrail as peygamberlerlerle tabikide manen konuşuyordu. Ama bu onun melekler cinler ve insanlar gibi bir yapısı yani nurdan yaratılmış bir vücudu olmadığı anlamına gelmez.

Tevfik Temizel 6 yıl

Sadece ışık ışıkhızına ulaşamaz bazı enerji türleri örneğin radyo dalgaları da ışık hızına çıkabilir. Zaten teorik olarak bir maddeyi ışık hızına çıkarırsak enerjiye dönüşecektir. Cinler de bizim idrak edebileceğimiz bakımdan bir enerjidir.

Tevfik Temizel 6 yıl

Ama radyo dalgaları ile ışık aynı reaksiyon değildir. Madde ışık hızında parçalanıp yok olur. Yorumlamak bişey kazandırmaz. Daha doğrusu ispatlamaz. Mikail diye bir melek var bu meleğe neden tabiat olaylarının görevini üstlendirmişler sence ?

Murat Karakol 6 yıl

Niye vermilmiş?

Tevfik Temizel 6 yıl

Allah o görev için bu meleği yaratmış niyesi yok.

Tevfik Temizel 6 yıl

Çünkü insanlar, Bilmiyorlardı ve bir cevap arıyorlardı. Ulaşabildikleri tek cevap buydu. Her bir kar tanesinin kristal formları bir mucizedir. Mikail meleğine inananlar her bir kar tanesinin birer mucize olduğunu görmezler. Görseler dahi mucize olarak kabul etmezler. Cahil inancı budur.

Murat Karakol 6 yıl

Ben, tabiat olayları'' Allah'ın gücüdür'' desem ; kanatlı bir hurafeyi yıkmış olacağım. Yunan mitolojisinde ne iddialar var!

Murat Karakol 6 yıl

Yunan mitolojisinin burada tartışmaya değer bir doğruluğu yok. Ayrıca Allah ol dedimi olur. Yani herşeyi Allah tasarlamıştır ve yürürlülüğe koymuştur. Ne gibi bir hurafe varda her şeyin Allah (c. C.) In gücü olmadığını savunsun ?

Tevfik Temizel 6 yıl

Allah, her şeyi bir ölçü (kader) ile yaratmıştır. Yemyeşil ağaçtan kıpkırmızı ateş çıkarandır. Eğer ki ağaç kurumadan birdenbire ateş olsaydı şaşar kalırdın. Allah ol dedi ve oldu. Birtakım kelimelere mitolojik kavramlar yüklemek hurafe demektir.

Murat Karakol 6 yıl