İnsanlar neden birbirlerinden farklıdır?

Arkadaşlar bazı insanlar dağ gibiler. Ne olursa olsun yıkılmıyor, sıkılmıyor, üzülmüyor, etkilenmiyor vb. Dediğim şeyler olsa bile belli etmiyor, takılmıyor, gizliyor, gamsız gibi duruyor. Bazı insanlar ise çıt kırıldım. Her şeyden çok çabuk etkileniyor, üzülüyor, sıkılıyor. Bu iki durumun farkı neden kaynaklanıyor? Etkilenmeyen, üzülmeyen, sıkılmayalar ile etkilenen, üzülen, sıkılanlar arasında ki farkın bilimsel, psikolojik, sosyolojik, fiziksel, biyolojik nedenleri var mıdır? Varsa nelerdir?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
53
53 CEVAP

Betül Köybaşı hanım genetikte olabilir. Lakin ispat, kanıt gerek. Dedim oldu, yaptım oldu olmuyor. Yapı, kişilik diyorsunuz. Yapı ve kişiliği ne var ediyor? Ne oluşturuyor o zaman?

K

Yaşanan olaylar ve allahın size verdiği fitrat derim

Betül Köybaşı 6 yıl

Bunlar yeterli cevaplar değil. Elbette etkisi, katkısı var o ayrı.

Kadir Gülüncehan 6 yıl

Sizce nedir

Betül Köybaşı 6 yıl

Biyolojik, psikolojik, fiziksel, yaşamsal, çevresel, sosyolojik, toplumsal, duygusal, düşüncesel, inançsal olabilir. Lakin kesin, net ispat gerekli. İhtimallerle tedavi olmaz.

Kadir Gülüncehan 6 yıl

Beynin amigdala bölgesi bizim için tehlike arz eden kişileri ve durumları yok etmek üzere çalışan bölümdür.. Bu bölge aynı zamanda empati, aşk, sadakat, güven duygusunun hormon ya da his olarak karşılık bulduğu alan.. Bazı kişilerde genetik olarak amigdala çok az ya da hiç çalışmaz.. Bunlar kişisel ikilemler yaşandığında empati kullanma konusunda sağlıklı beyinlere göre farklı hareket ederler.. İnsan hayatlarının riske atıldığı karar anlarında rahatlıkla insan hayatını feda edebilecek ve sonra horul horul uyuyabilecek beyin yapısı budur.. Bknz 15 temmuz.. Casus, ajan, politikacı gibi meslek gruplarında en başarılı kişiler bu tür beyin yapılarına sahip kişilerden çıkar, yalan söylerken göz bebekleri, kan basınçları, kalp atışları etkilenmez.. Yalan makinesini bile şaşırtabilirler

Tahir Sakcı 6 yıl

Tahir Sakcı yani allah vergisi diyebilir miyiz. Yoksa tedavisi var mıdır

Betül Köybaşı 6 yıl

Kendimi psikolog gibi hissediyorum bu sorunuz sayesinde.. Yardımcı olmak gayesi ile tecrübe paylaşımı yapıyorum, lütfen benim söylediklerimi çok ciddiye almayın.. Her beyin tektir.. Sizin kararınız ile herşey mümkün.. Sadece şunu bilirim, sosyopat ya da narsist kişilik bozukluğunuz olsa bu yazdıklarım hiç ilginizi çekmezdi

Tahir Sakcı 6 yıl