İnsanlar neden bu kadar kendini yalnız hisseder inanç zayıflığı mı?

İnsanlar neden bu kadar kendini yalnız hisseder inanç zayıflığı mı?
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Paylaşmayı değersiz gören narsist (kendine tapan) kimseler çoğunlukta olduğundan sanırım! Dayanışma yerine rekabetle, hakkaniyetli paylaşım yerine aç gözlü hile ile "Almanın, Sahip olmanın, Ele geçirmenin" "Vermek, Sahip kılmak ve Bağışlamaktan" daha önemli ve vazgeçilmez olduğunu 7/24, her kanaldan beyinlere kazıyan vahşi kapitalist bireyci felsefelerin de bunda ki başat etkisi ret edilebilecek durumda değil elbette. En basit önerim 1 ay boyunca tüm reklamları (her kanaldan) izlemeyi ret edin kesinlikle daha mutlu hissedeceksiniz. Bir ay boyunca türlü türlü gayrimenkul reklamlarına, türlü türlü tatil reklamlarına, türlü türlü kozmetik reklamlarına, türlü değişik tüketim çılgınlıkları reklamlarına gözlerinizi kapatın, ruhunuz can çekişmekten kurtulabilir! Yani bu bir ay boyunca; çevrenizdeki insanlarla mutlu olmaya, insani paylaşımlar yapmaya, birbirinizin derdine ve sevincine ortak olmaya, haset ve kinlerden uzak durmaya, sağlığınız değerini bilmeye, elinizdekilerle mutlu olmaya, spor yapıp arkadaşlarla çene çalmaya, kitap okuyup aydın insanlarla sohbet etmeye vb konulara özen gösterin ne dediğimi anlayacağınıza eminim!

B

Bülent Erbilen bey bu gece ikinci kez yorumlarınızla karşılaştım ve tamamını okudum. Yüksek birikimlerinizi gençlere örnek olacak, ışık tutacak derecede ve bu tür gruplarda paylaştığınız için çok teşekkürler ediyorum. Özellikle eğitim ve tarih bilgileriniz, ders niteliğindeydi... Sonsuz saygılar...

Nusret Sönmezocak 6 yıl

Sn ERTÜRK! Layık olmadığım nazik iltifatınız için teşekkür ederim. Kanaatimce insan olarak sonlu hayatımızın anlamı da elimizden geldiğince sahipliğimizde olan maddi ve manevi ne varsa paylaşabilmektir. Birlik beraberliğimiz buna bağlıdır. Paylaşmayan veya paylaşmayı bilmeyen: Bireyler çürümeye, aileler ve toplumlar da yıkılmaya mahkumdur. Bu nedenle tasada ve seviçte birlikteliğimiz sözde değil icraatta olmalıdır. Saygılar benden sevgili kardeşim.

Bülent Erbilen 6 yıl