İntihar etmeyi düşündünüz mü? vazgeçiren ne oldu?

Aranızda hiç intiharı düşünen hatta girişiminde bulunan oldu mu?
Vazgeçmenize sebep ne oldu? Sizi durduran neydi?

C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

zaten duyarlı insanlar intihar düşünür genelde, kötüleri de çok duyduğumuzdan oluyor.

hayat böyle. Bazan anlamlı konuşuruz bazan kısa slm bazan suskunluk, kuşlar gibi geçiyor hayat. Çoğu insan biz gibi unutmayalım.

birçok kere. Vazgeçme sebeplerim her seferinde başkaydı. Kimi zaman günah diye korktum, kimi zaman kirazın olgunlaşmasını görmeye değer dedim hayat, kimi zaman sokaktaki kediden azim aldım, kimi zaman kardeşlerim kaldıramaz bu haberi dedim. Her neyse şimdi azmediyorum. Kimseye yada başkalarının kötülüklerine haksızlıklarına değmez intihar etmeye. Kıymetini ailen bilmese bile. Yaşama sebebimi hatırladım. Takva yaşamak icraat sorumluluk. Hiçbir din için değil, kahraman değiliz şifacı değiliz. Kaldığımız yerden devam toparlayacağız. mükemmel kimse olamayacak.

yeniden aşk sevişmek yuva vb duygular yaşama ihtimali de güzel. Eskisi acıtsada, anılar sadece kötü değil ki iyi tarafları var. Ya hiç yaşayamamak. Canının çok acımasını istemiyorsan, AKILLI EDEPLİ OLUP, KİMSEYE MUHTAÇ OLMAYACAK ŞEKİLDE ÇALIŞACAKSIN.

dipteyken iflastayken, kim nasıl toparlıcak, zaman lazım ilgi lazım diye kafaya takmayın. Saygısızlar empatisizler aşağılamaya devam edicek. Uzaklaşın ve kendinizi savunun. İmkansız değil.

dayanabildiğimiz yada daha kötü olana kadar bekleyin belki 10 yıl sonra evinizde yuvanızda olacak. Başkaları etmez, kendi kendimizi eğlendirmeliyiz dinlendirmeliyiz hobilerle.

hiçbirşeyin mutlu etmemesinin biraz da sebebi, mutsuzluğa odaklanmak ve mutlu olmaya hazır hissetmemek tam istememek aslında. Gerçek mutluluk nedir diye sorsanız, herşeyin ömrü var. mutlu olmamamıza sebep ne, onu bulmalıyız, tabi bu da birgünde bulunacak şey değildir, birgünde olmadı ki.

bazan aileye yük olmak, aşk acısını geçiyor, laf yemek. Toparlıcaz Umarım.

fazla düşünmek, akıllıyı bile yoldan saptırıyor.

boş yakalanmamak için intihara, kendini hazırlamalısın güçlenmelisin.

birilerine halini belli edebilmek, deşarj ediyor bazan.
hani ağlarsın biri görsün istemezsin bazen görünce bi kişinin bile haberi vardı hissi. İntihar denemesinde yakalanınca, o halde kurtarmaya geldiğinde, perişan halini görmüş, ona deşarj olma hissi diye düşünüyorum.

kafaya koyanlara yapacak bişey yok. Bari arkanızdan çocuk kadın bırakmayın, öldürmeyin de evlenmeyin de başkasının kızının da hayatını karartmayın.

eğer intiharda kararlı olan varsa, Bence bari kötü bir insana ben için öldürdü dedirtmesin yada kötü insana ego yaptırmasın. Nasılsa anlamaz üzülmezler.

Bence motive edici de oldu. Bilmeyen öğrenmek istiyor. Düşündüğüm dönemlerde bilgi almak iyi geliyordu.

OLUMLU OLUP ve BAZI ŞEYLERİ BİZ GÜZELLEŞTİRİNCE iyi oluyor.
Bizden çalınan hayallerimizi geri almak için azmetmeliyiz.
kedi seyretmek beslemek iyi geliyor.

Y