Kader nedir nasıl işler?

Birileri bana kaderi açıklayabilir mi? Kaderin ne olduğunu nasıl işlediğini. Mümkünse bilgili abileri ablaları alayım yorum kısmına. Bu konu hakkında bir şey bilmeden anlık düşüncenizi yazıp hem siz vakit kayıp etmeyin hem de benim aklımı karıştırmayın.

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

Bir apartmanın üst katının lütuflarla, bodrum katının ise işkence aletleriyle dolu olduğunu ve bir şahsın bu apartmanın asansörü içerisinde bulunduğunu farz ediniz. Kendisine, apartmanın bu keyfiyeti daha önce anlatılmış bulunan bu zat, üst katın düğmesine bastığında lütfa mazhar olacak, alt katın düğmesine bastığında ise azaba duçar olacaktır.

Burada iradenin yaptığı tek şey, sadece hangi düğmeye basılacağına karar vermesi ve teşebbüse geçmesidir. Asansör ise, o zatın kudret ve iradesiyle değil, belirli fizik ve mekanik kanunlarla hareket etmektedir. Yani, insan üst kata kendi iktidarıyla çıkmadığı gibi, alt kata da kendi iktidarıyla inmemektedir. Bununla beraber asansörün nereye gideceğinin tayini, içindeki şahsın iradesine bırakılmıştır.

P