Kadın erkek eşitse çocuksuz boşanmalarda neden nafaka ödenir?

kadın erkek eşitse Çocuksuz boşanmalarda neden nafaka ödeme zorunluluğumuz var ?

edit: Lütfen soruya istisnai örneklerde bulunarak saptırma yapmayalım .

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
43
43 CEVAP

Bu durum hukuk içinde ne kadar kadın üstünlüğü gibi görünse de ataerkil toplum davranışının bir sonucudur. Erkek üstün, kadın bakıma muhtaç sayıldığı için "o senden zayıf, ona bakmalısın" dercesine yazılan kurallar topluluğu pehdah olmuş.

F

Çok yerinde bir tespit olmuş..

Meryem Şaavo 6 yıl

Şimdi neyse çok ağır konuşmadan şunu diyetim: Avrupa ve diğer batılı ülkelerin hemen hemen hepsinde de nafaka var. E be araştırmadan sorgulayan kardeşim bunun ataerkillik ile ne alakası var? Bir de kaç kişi beğenmiş şu yorumu. Allah akıl fikir bir şeyler https://amp.theguardian.com/lifeandstyle/2017/may/11/ex-wife-awarded-453m-in-one-of-uks-biggest-ever-divorce-settlements

Muhammed Hocam 6 yıl

Ne araştırması kardeşim, biz başka yerde nafaka yok mu diyoruz. Burada yasalar kadın lehine kullanılıyor diyoruz. Anlamadan konuşan kardeşim

Fırat Alban 6 yıl

Bir konuyu her zaman neden Avrupa ülkeleri ile karşılaştırma yaptığınızı anlamakta güçlük çekiyorum! Burası Türkiye ve burada çıkan ya da çıkacak yasalar hakkında konuşuyoruz.

Orhan Ablay 6 yıl

Orhan Ablay ey romalılar! Ben diyorum ki atarrkillik ile alakası yok avrupada ataerkil bi toplum düzeni genel manada yok ama orda da nafaka var!

Muhammed Hocam 6 yıl

Burada konumuzun öznesi "kadın erkek eşitliği" üzerine, ve bu eşitsizlik ataerkil bir toplum düzeni olduğu için değil mi dostum? fırat arkadaş ise bu konu üzerine gayet açıklayıcı yorum yapmış ve sen "Şimdi çok ağır konuşmadan" diye giriş yapıyorsun ve hem yorum yapanı hem de o yorumu beğenenleri hedef alan bir tavır sergiliyorsun. Egoistlik yapmadan da düşüncelerini dile getirebilirsin. Kısacası egoist tavır yerine yumuşak bir girişle düşüncelerini ifade edince insanlarla iletişimin daha kuvvetli olur.

Orhan Ablay 6 yıl

Bu muhammedlerle neden anlaşamıyorum ben Kardeşim Türkçe dil kullanıyorum. Başka yerde nafaka yok demiyoruz, sen papağan gibi Avrupa da nafaka var diyorsun. Burada kanunlar hem kağıt üzerinde hem de uygulamada kadın lehine eğilimli diyoruz. Fark bu. Anladın mı? Ayetler var ayetler

Fırat Alban 6 yıl

Orhan Ablay burası sorgulayan tartışma platformu ise sen de her söylediğini önce bi sorgulayacaksın. Yok eğer ben langur lungur araştırmadan yazarım beni düzeltenleri de takmam diyosan zaten senin yerin burası değil. Sizi yeni gelinlerin tatlı telaşı sayfasına yönlendirebiliriz. Ayrıca bilmemek de ayıp değil. Evet yanlış yazılmış haklısın demek cahillikten değil medeniyetten ileri gelir. Hala kendinizi savunmanız da bunu göstermektedir.

Muhammed Hocam 6 yıl

Fırat Alban bu fıratlar neden anlamıyor hiç? Sadece Avrupayı örnek vermiyorum alın size dünyadaki tüm en pahalı nafakaların sırasını yolluyorum. Gördüğünüz gibi dünyanın heryerinde var bu durum. Demek ki neymiş türkiye toplumunun ataerkil yapısıyla bi alakası yokmuş dimi kardeşim? Araştırıp önünüze sunuyorum. Kabul ederseniz bişey kaybetmezsiniz. Harbiden sinir ettiniz ya yahu araştırmacısızlık hem bunda ısrarcılık. http://www.wikizero.net/m/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi5tLndpa2lwZWRpYS5vcmcvd2lraS9MaXN0X29mX21vc3RfZXhwZW5zaXZlX2Rpdm9yY2Vz

Muhammed Hocam 6 yıl

Mami gerçekten ileri derece anlama özürün var. Yahu ben dünyada nafaka sadece bizde mi var diyorum? 3 defa anlattım hala nafaka başka yerde de var diyorsun Sen bi önceki yorumumu tekrar oku, farkı birşey anladığında yazarsın.

Fırat Alban 6 yıl

Fırat Alban aaa tamam ya tekrar okudum kadın üstünlüğü gibi görünse de atarrkil toplum davranışının bir sonucuymuş. Haklısın kardeşim oldu şimdi. İyi akşamlar.

Muhammed Hocam 6 yıl

Ne kadar cahil bir insanmışım ben aydınlandım, titredim ve kendime geldim. Teşekkürler süper zeka arkadaş

Orhan Ablay 6 yıl