Kadın gücü mü seçer, dış görünüşü mü?

KADINL DIŞ GÖRÜNÜŞE ÖNEM VERMEZLER !
Neyse şaka bi tarafa da bence bu durum kadınların hatta tüm dişilerin evriminde var olan bi durum; gücü seçmek.... Dişiler her zaman güçlü bir gen seçmek ister.
Günümüz de paranın da güç olarak görüldüğünü kabul edersek aslında burda ayıplayacak, kötüleyecek bi durum yok...
fazla uzatmadan erkeğin genetiğinde estetiği seçmek varsa kadının genlerinde de güçü secmek var!
Her ikisini de ayıplamamak lazım.

com-3eoghgjsn4r9sizxfqwc.jpg
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
51
51 CEVAP

Temel de doğru, genel de yanlış. Mesela sosyologlar eş seçiminin, toplumsal olarak kabul görmüş statü sahibi insanlara olan yönelimden bahseder, psikoloji ise, zihinsel olarak sizi huzura erdiren, sizin psikolojik yükünüzü cekebilen insanlara yöneldiğinizi önesürerler. İşin birde palatantoloji kısmı var, yani gen olarak alfa seçilimine yöneldiğimizi önesürer. Ancak, insan sosyolojik olarak kompleks bir canlıdır, tek bir sebebten, yada direkt bir etkenden etkilenmez eş seçimleri. Olaylara çok yüzeysel yaklaşıyorsun. Sen, sende eksik gördüğün kısmı partnerin ile tamamlamaya çalışırsın her zaman. Kendini yetersiz gördüğün noktaları destekleyecek seçilime yönelirsin. Kompleks canlılar olduğumuz için sadece en iyi gen seçilimini takip ediyor olsaydık bu kadar yamuk yumuk insan olmazdı etrafımızda degil mi? Tek bir gerçeği kabullenen birey henüz psikolojik olarak olgunlasmamıs, farkındalık sahibi degil demektir. Olayları bu kadar yüzeysel genellemek ise sadece sizin ne kadar basit düşündüğünüzü, bu kadar kompleks bir sosyolojik ağın içinde bulunmanıza rağmen bu ağı iyi süzemediğinizi gösterir o kadar.

O

Kısacası erkekler de kadınlarda kendinde olmayanı ister-seçer. Ben burda bir cinsi kötülemedim. Her ikisininde seçimlerine isteklerine dikkat çektim. Bir erkeğin güzel bir kadını arzulamadı ne kadar ‘ayıp’sa bir kadının da gücü istemesi o kadar ‘ayıp’

Erdal Islek 5 yıl

ben bütün yorumlara cevap nihayetinde yazdım, direk olarak sana yazdıgım bölüm ilk 2-3 cümle

Onur Buşgut 5 yıl