Kadın ve erkek arasında farklılıklar

Kadınlar; sosyal yapılanma, ilişki kurma, duygusal bağ oluşturma ve annelik özelliği ile yaşantımızda büyük bir öneme sahiptir.

Erkekler; koruma, savaşma, avlanma ve mekanik araç gereç gelistirmedeki el becerisi ile yine büyük bir öneme sahiptir.

Sizce kadın ve erkek arasında ki farklılıklar ve özellikler nelerdir?

T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

seksist ve cinsiyetçi bir paylaşım bu.. Lütfen yapmayın!!! Toplumsal bir dayatmanin ürünüdür kadın ve erkeğe ait özellikler....

A

Bunu sen öyle algiladigin için cevabın da o yönde oldu. özellikleri iyi oku. Bir kadın çocuk doğurur, duygusal sezileri ile onun dilinden anlar. İçgüdüsel hisleri iyi olduğu için bir erkeğe göre daha anaç bir yapıya sahip. Cinsel bir düşünce nasıl uyandı beyninde anlamadim

Tahsin Eranıl 6 yıl

Biyolojik cinsiyet ile toplumsal cinsiyet arasında farklar vardır. Bn kadın erkek eşitliğinden bahsetmiyorum. Kadına veya erkeğe ait özellikler toplumsalligin tarihsel ve dini sosyolojik süreçlerin kadında ve erkekte yansımalarıdır. Bunun üzerinden kadına ve erkeğe yüklenenler c8nsiyeti ayrıştıran bir politikadır.. Bilmem anlatabildim mi ?

Ahmet Çınkıt 6 yıl

Biyolojik anlamda da sosyal anlamda da yaratılış anlamda da cinsiyet farklılıklar var. Yoksa hepsi aynı sekil ve türden olusurdu. Senin eşitlik dediğin şey sadece lafta. Ve üstünde durdugun düşünce ise hiç bir yerde uygulanmadi. Ve hatta kadınlar doğası ve yapıları bakımından erkeklerden önde. Eşitlik yok. Ama saygı duymak ve kabullenmek olmalı.

Tahsin Eranıl 6 yıl

Aynı dilden konuşmuyoruz maalesef

Ahmet Çınkıt 6 yıl