Kadın ve erkek cinsiyet rolleri ve eşitsizliği

Sizce ne zaman "erkek çalışır, eve para getirir; kadın da ev işlerini yapmakla ve doğurmakla yükümlüdür" kalıbından kurtulabileceğiz?
Bu algı yüzünden; kadın çalışsa da yine ev işlerini yapan kadın. Bu nasıl bir mantıktır? Erkeğin ev işi yapmasını neden aşağılayıcı buluyoruz?
Ve en önemlisi; biz bunları nasıl, ne zaman aşabiliriz acaba?
2017 yılındayız, hala tartıştığımız konular cinsiyetçilik üzerine kurulu. Mide bulandırıcı.

Ben kendimi feminist olarak adlandırırdım. Ama sonra farkettim ki insanlığın tek problemi GRUPLAŞMAK. Herkes ocu, bucu olmak zorunda mı? Kimse yahu ben bir insanım bir gruba dahil olmak zorunda mıyım demiyor, niye? Ben kendimi cinsiyet eşitliğini savunan bir insan olarak görüyorum. Ama merak ediyorum, eşitliği savunmaya ihtiyacımızın olmayacağı zamanlar ne zaman gelecek?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
30
30 CEVAP

23 yaşındayım kız kardeşim ve bir annem var fakat yediğim bir yemeğin tabağını yedikten sonra durular makineye kendim koyarım karnım açken kendim hazırlarım gömleklerimi kendim ütüler çamaşırlarımı kendim makineye asarım evde bulunduğun zamanlarda anneme ya da kardeşime yardım bile ederim mutfak banyo temizlik vs vs kız kardeşimin ve annemin olması benim her yemeğin önüme gelmesi her pisliğimi temizlemesi değildir tbiki istista durumlar olabiliyor acil çıkıyorum unutuyorum ve bunlar olduğu halkde dahi laf etmezler şunu da unutmayalım erkeğin yemek yapması temizlik yapması ütü yapması cam silmesi yer süpürmesi vs vs kesinlikle utanılacak birşey değildir ben zevkle yaparm yapanın da önünde eğilirim burada kadınlara düşen bir husus var dır ki kendilerini yapmak zorunda hissetmeleri oğulunun ya da kocanın v e ya kızının durumu musaitse kirli sepetine de çamaşırını atar pisledii tabağı da temizler erkek işten gelebilir kadın çalışmıorsa yemek yapablir ama bu gün yoruldum yemek yapmadım da diyebilir çünkü yemek yapmak zorunda değildir çok konuştum ama kısacası biz erkekler herşeyi hazır bekleriz ama unutmayın kadın ve erkek sadece güç kısmında eşit değildir genel olarak kadınlar insandır erkekler insan oğlu karşılıklı düşünde ve empati olduğu sürece bir sıkıntı olmaz..

E