Kadınlar kendilerini erkeklere beğendirmek için mi makyaj yapar? Kısaca, kadınlar neden makyaj yapar?

kadınlar makyajı erkeklere kendilerini begendirmek için yapıyor denilmisti. Benim makyaj yapma, kendime bakma amacim özsaygimdan kaynakliyor. Kendimi iyi hissetmek icin yapiyorum. Burda ki birçok kadın arkadasimin da benimle ayni fikirde olduğunu düşünüyorum .( tabii ki farklı düşüncede olanlar da vardır ya da ekleme yapacaklar ) Ancak bu da toplumun kadına yüklediği algiyla alakalı olabilir mi? Aşağıdaki yazıda anlatılmak istenen tema hakkında ki fikirleriniz neler? İyi geceler canlar .

P
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
71
71 CEVAP

Anlamadığım bi nokta var, özsaygı falan filan muhabbetleri yapıyorsunuz da suratınızı badana yapılan duvarla bir tutmak nasıl bir özsaygı? Doğal halinize bakınca kendinizi kötü mü hissediyorsunuz veya insanların size çirkin demesinden mi çekiniyorsunuz? Lütfen nemlendirici krem vs kullananlar alınmasın söylediklerime lafımın hedefi gayet belli.

M

Evet suratima badana yaparak mutluyum ben .

Pınar Boy 6 yıl

Ya herşeye şu çatallı dilinizi uzatmayın. Pardon da bizim makyajımızı eleştirmek size mi kaldı? Bir şeyden de eksik kalın kendinizi herşeyde öne öne atmaya çalışmayın. Yani kısacası bizim makyajımızdan sizene kardeşim.

Mahinur Dlk 6 yıl

Her şeye muhalif olmazlarsa çatlarlar. Fikrini söylemek farklı bir şey hadsizlik farklı bir şey .

Pınar Boy 6 yıl

Öğrenmişler bir şeyler sürekli aynı türküyü çalıp söylüyorlar. Bu Kadınlar olmasaydı ne konuşacaklardı acaba neye tıslayacaklardı. Tek dertleri kadınlar başka bişey bildikleri yok aynı şeyi tekrar tekrar söylüyorlar. Alarmı 5 dakika sonraya ertelersin ya 5 dakika sonra yine aynı şekilde çalar bunlar da onun gibi. Bi kaç konu bulmuşlar ordan yürüyorlar

Mahinur Dlk 6 yıl

Zübeyde hanim sizin benle sorununuz nedir? Sizin yaptığıniz yoruma hadsiz mi dedim ben. Üsluptan bahsediyorum ben fikrinizi söylerken seçtiğiniz kelimeler önemli ayrıca beğenilme duygusuna nasıl bagladiniz anlayamadım. Sizin gibi düşünmüyorum dedim diye okuduğunu anlamayan kişi dediniz bana. Fikirlerinizi sunarken kullandığınız kelimelere de dikkat ediniz bence. Yoksa sizle fikir olarak cokta ayrilmiyoruz elestirdigim daha çok üslubunuzdu.

Pınar Boy 6 yıl

Burda benim yorumumda olduğu için üzerime alınıyorum doğal olarak. Zübeyde hanım eğer bi konu açılıyorsa burda bunun sebebi herkesin yorum ve fikirlerini almak. Kimse kimsenin fikirlerine duvar öremez kendi fikirlerini dayatamaz ve ya dikta edemez. Yalnız şu var ki bazı kişiler direkt saldırıyor küçük düşürmeye, bizleri yermeye kendilerini de yüceltmeye çalışıyorlar. Düzgün bi konuşma tarzıyla herkes fikirlerini söylese bence hiç bi problem kalmaz. Fakat karşıda ki insanlar bu sınırı aştığında bizde daha sert ve dik konuşuyoruz. Eleştirmek denilince burda ki bazı insanların aklına, hakaret ederek karşıda ki insanı kırarak fikirlerini söylemek geliyor akıllarına. Söyleyin arkadaşlar, fikirlerinizi yumuşatarak, insanca söyleyin ama bu sözleriyle ezme boyutuna gelince kimse kusura bakmasın bizde sivriliriz.

Mahinur Dlk 6 yıl

Sizin yorumunuza demedim gereksiz diye tavriniza dedim Zübeyde hanim bence o eleştiriyi kendinize yapınız dikkat ediyorum baska postlarda da anlamsız cikislariniz var .

Pınar Boy 6 yıl

Zübeyde hanim farklı fikirlerden olan çoğu kişiye ılımlı cevap verdim yine söylüyorum tavriniz beni rahatsız ediyor. Seçtiğiniz kelimeler rencide edici ve yargilayici. Sizinle cenk edemicem. Basliklarima yazmayın bu tavırda devam edicekseniz. Özsaygida sizden ogrenmicem. Bu sorunu tek benle yasamiyorsunuz siz ancak ben bunu ilk sizden duyuyorum .

Pınar Boy 6 yıl

Başlık sahibinin o tutumunu ben göremedim sizin gibi. Demek ki bakış açısına göre değişiyor. Şunu da ekleyeyim her makyaj malzemesinde hayvansal ürünler kullanılmıyor ben kendi adıma söyleyeyim dikkat ederek alıyorum. Bilmiyorum et süt peynir tüketiyor musunuz? Ama sizde farkında olmadan bi çok hayvansal ürün kullanıyor olabilirsiniz.

Mahinur Dlk 6 yıl

Gereksiz bulduğum yargilayici tavrinixfi fikrinix değil kimse kendini kandirmasin özsaygı falan hikâye gibi yorum yapan insana tavriniz gereksiz derim yani. Fikrinizi beyanda bulunurken dikta bir üslup sergileyen sizsiniz. İnanın çok sinir bozucusunuz. Hala yargılamaya saçma çıkarımlar yapmaya devam ediyorsunuz. Hakkinizda boyle düşünen tek ben de değilim zaten. Benimle ilgili yaptığınız çıkarımlar kendinizi yansıtıyor. Hoşçakalın.

Pınar Boy 6 yıl

Niye maske takiyim yahu ilgincsibiz cidden bana uymayan bir düşünceyi zaten bol bol eleştiri yorum ben kimse beni onaylasn diye bir derdim yok benim tavrinizi eleştiren tek ben değilim demek istedim hala devam ediyorsunuz hadsizlige yok maske takmayin falan siz kimsiniz pardon? Bence susun artik .

Pınar Boy 6 yıl

lütfen bana yazmayın. Engellemek istemiyorum, gerek görmüyorum. Mahalle kavgası üslubunuz ve nefret eder tavrinizla sizi basbasa birakiyorum .

Pınar Boy 6 yıl

Enes bey. Aslında dediğiniz benim açımdan doğru. Ben kendimi makyajsız çok çirkin hissediyorum. Tabi beğenen çok var sade olan yüzümü ama aynaya bakınca dudaklarım Renksiz yüzüm çilli ve aşırı beyaz..... Bu benim canımı sıkıyor. Öyle alışmışım ki ben olmayan porselen gibi surata. Ama yavaş yavaş bu saçma olayı bitirmeye karar verdim. Yüzüme fondöten olayını bitirmekle başlayayım. İnan insanın kendini sevmemesi kötü

Ceysu Yaşlarım 6 yıl

Teşekkür ederim yorumunuz için, gereksiz bi kavga olduğu için yorumlarda yorum yazmak istemedim. Ancak hala sözümün arkasındayım, güzellik standartlarını kırın aman işte kapitalizm kadın bedeni safsatalarını kullanıp dışarı yüzünde 10 kilo makyaj olmadan çıkmıyor çoğu kadın, sorsan devrimci, feminist, sorsan kapitlizmin kadını kullanmasından çok şikayetçi ama onlara benzemek için uğraşıyor, bırakın doğal olun, bakımlı olmakla makyaj yapmak ne zaman aynı şey oldu? Yorumumda bahsi geçen hiç bir ideolojiye hakaret etmedim bunu da belirteyim, bi de feminizim kavgası dönmesin lütfen

M Enes Minezzilleh 6 yıl

Makyaj yapmayı seviyorum. Aşırı yapmıyorum zaten. Kendimi de çok seviyorum .

Pınar Boy 6 yıl

Enes bey kusura bakmayında duvar benzetmesini yapan bizi kışkırtan sizsiniz. Fikrini söyle bitsin gitsin yersiz benzetmelere gerek yok. Makyaj yapmak bi tercih yapmamakta. Siz yapmayana saygı duyuyorsunuz yapana badana yapıyor diyorsunuz. Ben bazen yapıyorum bazen yapmıyorum bu da sizi ilgilendirmiyor işte benim keyfimle alakalı. Fikrinizi belirtirken daha güzel kelimeler kullansanız burda kimse gerilmezdi. Dikkat edin lütfen. Sizi ilgilendirmeyen konulara müdahil olupta can sıkmayın.

Mahinur Dlk 6 yıl

Mahinur hanım, makyaj yapın yapmayın umrumda olmaz ben yalnızca doğallığın tarafındayım, böyle yorumlar yapmamın sebebi çift taraflı düşünmeniz. Fotoğraf paylaşıp kendinizi güzel göstermek zorunda değilsiniz, işte sokakta ki adam sizi napsın vs. Tarzında, sonra makyajı seviyorum diyorsunuz, kendi içinizde çelişki yaşamıyor musunuz? Yoksa banane makyajınızdan, badana benzetmeside gayet yerinde diye düşünüyorum kusura bakmayın

M Enes Minezzilleh 6 yıl

Mahinur linç geliyor ) fikre saygı gösterin diyenler tarafından hem de birazdan .

Pınar Boy 6 yıl

Bence bu kadar gerilecek bi durum yok. Boşuna kaos yaratmaya da. Benzetmeler adı üstünde benzetmedir gerçekle alakası yoktur. Benzeten kişinin hayal dünyasıdır. Ben Bülent ersoyun makyajına da badana diyorum misal Ne bilym boşuna germeyin bence yazım belki yanlış olabilir ama fikir olarak kötü bişi yok ki

Ceysu Yaşlarım 6 yıl

Zübeyde hanim sizle atismayacagim. Yasinizdan dolayı menopoz donemi geçiriyorsunuz belli ki agresifliginiz ondan )

Pınar Boy 6 yıl

Hahahah benim yorumlarıma laf edenler dökülüyor, bildirimlerimi kapadım burası çekilmez oldu

M Enes Minezzilleh 6 yıl

M Enes Minezzillehdoğallık doğallık tutturmuş gidiyorsunuz da doğallık bi tek sizin algınıza göre makyaj galiba. İşte bende diyorum ki kişinin kendi tercihleri sizi pek bağlayan bi durum yok. O zaman sizde internete yüklediğiniz her fotoğrafın altında beğenilme arzusu yatıyor. Fotoğraf ne alaka o da ayrı bi olay. İşte sizin probleminiz şu siz herşeyi birilerine beğendirmek için yaptığımızı düşünüyosunuz. Bakın mesela ben suan hastayım ve aynaya bakıp kendimi hasta psikolojisine daha fazla sokmayayim diye kalkıp makyaj yapıcam ama evde tekim. Ee burda kendimi kime begendirmeye çalışıyorum. Tezat düşen bence sizin düşünceleriniz. Size yakışan bi çok benzetme var bende ama sizin gibi incitici olmayacağım.

Mahinur Dlk 6 yıl

Pınar Boy linç edebiliyorlarsa buyursunlar. Kim ne der diye yaşasaydık ohoo böyle mutluyuz bundan kime ne kime ne?

Mahinur Dlk 6 yıl

Hakaret mi? Doğal bir durum bu hakaret etmek gibi bir amacım yoktu. Menopoz dönemi bir hakaret değildir. Sadece hassas ve sinirlisiniz bundan sanırım demek istedim. Tartışmanın başlama sebebi de zaten sizin incitici tavrinizdi. Bana şuraya attirmayin tavrinizi. Sıktiniz artik.

Pınar Boy 6 yıl

) okumadigimi nerden biliyorsunuz yine yargılamalar. Yazmayın benden fikrilerimfen rahatsız olanlar benim postuma yazmasin. Anlayan anladı .

Pınar Boy 6 yıl

Siz insanları sevmiyorsunuz insanları sevmeyen biri kendini sevemez asıl daha fazla zirvalamayin bence .

Pınar Boy 6 yıl

Fikirlerinize katilabilitim. Mantıksız bir şey soylrmiyorsunuz sadece çok aksi tavırlar sergiliyor ve sürekli yargiliyorsunuz .Hakaret ediyor hakaret ettiğinizi bile fark etmiyorsunuz. Benden yaşça buyuksunux ve bilgi birikiminiz yasanmisliginix benden fazladır belki. Ama kiricisiniz .

Pınar Boy 6 yıl

Yüzsüz dediniz, maskeli dediniz, bilgisiz, okuduğunu anlamıyor dediniz. Kendin gibi değilsin rol yapıyorsun primcisin dediniz peki ben karşılığında bu kadar kırıcı oldum mu hayir. Çok yanlissiniz çok, oysa birçok yerde fikirlerinizi begenirdim ama bu kadar agresif oldugunuzu bilmiyordum .

Pınar Boy 6 yıl

Cicim ) ben yine uslubumu bozmayacagim. Cicimi genelde mahalle ağızlı kişiler pek kullanır. Devam etmeyeceğim ..

Pınar Boy 6 yıl