Kansızlığa ne iyi gelir?

arkadaslar kansizliga ne iyi gider tavsiyenize ihtiyacim var ciddi anlamda kansizligimiz var tsk ler
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
114
114 CEVAP

Sebze ile protein kansızlığa iyi gelir: Bu ikiliyi içeren besinleri birleştirin, bu sayede vücut daha çabuk emer. Örneğin; Ispanaklı yumurta, kıymalı pazı yemeği gibi. Bu şekilde he sağlıklı beslenmek mümkün hemde kan yapan yiyecekler arasındadır.

Pekmez kan yapar mı: Kansızlık hastalığı arasında her ne kadar en kuvvetli çok kan yapan olarak bilinse de tek başına bu işin üstesinden gelemez, sadece yardımcı takviye besin olarak tüketilebilir. Sonuçta glikoz içerir. İçinde az miktarda bitki demiri vardır. Büyüme dönemindeki çocuklara özellikle sabahları 1 yemek kaşığı doğal üzüm pekmezi tavsiye edilir.

Ispanak ve semiz otu: Kan yapan besinler arasında bu yeşil yapraklı sebzeler içinde demir, folik asit ve c vitamini vardır. Bunları çiğ olarak bol limonla yemek daha iyi olcaktır. özellikle kırmızı etin yanında yiyebilirsiniz.

Kansızlığa iyi gelen kuru meyveler: En yüksek lif, demir kaynağı olan kan yapıcı meyveler arasında kuru üzüm ve kuru kayısı yer alıyor. Günde 3-4 adet yemek kansızlığa iyi gelir ve bu şekilde vücut kan yapar.

Yeşil mercimek: Lif, protein, karbonhidrat ve B gurubu vitamin bolca bulunur. Eğer et yemiyorsanız etin yerine yenilebilecek en iyi gelen besindir.

Maydanoz: Yemeklerin ve salataların üzerine maydanoz bitkisini eklemekten çekinmeyin.

Domates: Kansızlığa ne iyi gelir diyorsanız doğal bitkisel antioksidan içeren domates yemek kan yapar. özellikle katkısız ve ilaçsız olan domatesleri tercih etmeniz daha faydaları olan bir seçim olacaktır.

Yoğurt kan yapar mı: Eğer kansızlık probleminiz var ise et, ıspanak veya yukarıda saydığımız yiyeceklerin yanında yoğurt tercih etmeyin. Vücudun demir emilimini azaltır.

A