Hastalık değil alışılmış bir huydur bence değiştirmek ise insanın elinde olan bir şey önce kendisine en kötü ne olabilire alıştırmalı her sonucu kabul hale gelmeli ..
Karar verememek hastalık olsaydı anlık karar vermekte hastalık olurdu... Karar verememek; içerikleri kıyaslamak, daha uygun olanını düşünmek, biraz ya da çok araştırma yapmak, mantık yürütmek, duygusal davranmak gibi çeşitli işlemlerden hesaplar almayı gerek duymaktan oluşur... Ki zaten bu işlemleri yapan insanlar zeki insandır... Kararsızlık kötü bir şey değil içiniz rahat olsun..
Ben 2 otel arasında tatil yapmakta kararsız kaldım.... Burdaki özgüven eksikliğini açıklayacak doc. Dr psikolog bilmem ne vasfı taşıyan varsa beni cevaplasın lütfen...
Ben 2 otel arasında tatil yapmakta kararsız kaldım.... Burdaki özgüven eksikliğini açıklayacak doc. Dr psikolog bilmem ne vasfı taşıyan varsa beni cevaplasın lütfen...
Kararsızlık güven problemi ise lütfen cevaplayın beni..
Beyaz peynir mi alsam yoksa kaşar peynir mi alsam ? Kırmızı elbise mi alsam yoksa siyah mı ? (Bu 2 renk genellikle her insana yakışır) Burada güven ya da özgüven eksikliğini biri bana lütfen açıklayabilir mi ?
Ben düzgünce sordum sadece... Ve bi tanımlama bekledim... Konuya getirecek bir teoriniz olabilir... Siz teoriden ilerisini yapıyorsunuz... Eksik diyorsunuz? Neye dayanarak... postu açan arkadaş belkide kendi kendine bi sorun yaşamaya başlicak? Bunu bilebiliyor muyuz ? -Hayır Yapıcı olmaya çalışın... Hemen olumsuzlaşmayın...
Gerçekten düzgünce sorduğunuzu mu düşünüyorsunuz? "Ooo herkes güven özgüven konusuna girecek kadar konuya hakim.. Bravo sizlere... Cahil cahil uydurucu yorumlar yapmayın arkadaşlar...." "... Burdaki özgüven eksikliğini açıklayacak doc. Dr psikolog bilmem ne vasfı taşıyan varsa..." Yukarıdaki yorumlar sizin. Düzgün mü? Yapıcı mı? Olumlu mu?
Kararsızlık güven problemi ise lütfen cevaplayın beni.. Beyaz peynir mi alsam yoksa kaşar peynir mi alsam ? Kırmızı elbise mi alsam yoksa siyah mı ? (Bu 2 renk genellikle her insana yakışır) Burada güven ya da özgüven eksikliğini biri bana lütfen açıklayabilir mi ? Içerisinde bulunduğun yorum için yazdım onu... Diğerlerini eksik bıraksanda olur hani...
Gurban olsun sana.... Bir şeyler daha yazıcamda adamlar kapıma gelecekler diye korkuyorum .. Bak kararsız kaldım şimdi... Tüh... Özgüven eksikliği yaşamaya başladım
Her beceri gibi kararda pratik ve egzersiz yaparak gelişir. Anthony Robbins "İçindeki devi uyandır" kitabında, küçük kararlar alıp uygulayarak karar kaslarının geliştirilebileceğini yazmış. Kararlı olmak için önce küçük ve gündelik kararlardan başlamak iyi bir seçimdir. Örneğin: Spor yapmak veya kilo vermek gibi genel kararlardan ziyade, şimdi 10 mekik çekicem diye karar alıp hemen bu kararı uygulamak gibi.
Güzel kardeşim 1)kitap ceviridir ve çeviri psikolojik kitaplar birazda çevirmenin kelime bilgisine baglidir. 2)orada anlatılan duygu durumları ve çözümler geçici kalıcı diildir 3) bir kitapla her insan kendine indirgeyerek yapamiya bilir
Profesör elinde bir kutu içinde bir fare derse gelir. Öğrencilerin şaşkın bakışları arasında fareyi kutunun içine koyup kutuyu kapatır. Sınıfa dönerek:
“Bu kutuya iki gün kimse dokunmasın!” diyip sınıftan çıkar.
Sınıftaki öğrenciler olaya bir anlam veremez ve ne olacağını merak ederek iki gün beklerler. İki gün sonunda profesör sınıfa girip kutuya yaklaşarak açtı. Kutunun içindeki fare ölmüştü. Sınıfa dönerek farenin neden ölmüş olabileceğini sordu. Sınıftan
– Havasızlıktan… – Açlıktan… – Susuzluktan…
gibi ihtimaller sayıldı.
Profesör kutuyu havaya kaldırıp içini öğrencilere gösterdi. Kutunun her tarafı kemirilmiş vaziyette olduğunu gösterdi.
“Görüyorsunuz değil mi? Fare anlaşılan çıkmak için çok mücadele etmiş. Bunu kutunun içindeki vaziyetten anlıyoruz. Şu var ki fareyi sizin dediğiniz gibi ne havasızlıktan nede açlıktan öldü.
Fareyi kararsızlık öldürdü!
Fare kutunun her yerini parçalayıp çıkacağına sadece bir köşesini parçalasaydı ve bunda da kararlı olsaydı kurtulacaktı.”
Onu düsmanin olarak goreceksin her kararsız kaldıgnda onun alaycı bir sekilde sana güldügunu dusun ve bu seni hirslandirir onun istedigi kararsizligin ona istedigini verme.
Bu hastalık bende de var malesef berbat bir durum. Ufak bir meselede bile karar veremeyip çevremdeki insanlara soruyorum. Böyle mi yapayım? Şöyle mi? Diye.. En basiti bir ayakkabı alırken bile kaç tane mağazaya gidiyorum beraber gittiğim arkadaş bile çileden çıkıyor o derece.
Yoo hastalık değil ve oda bi karar şeklidir.. Taaki doğru bulduğunu sanıncaya kadar ki şansın varsa doğrun değişmez.. Ki bilimsel kanıtlarla gitmek istersen bekle ömrün yetmese bile..
Zor olur lakin küçük bir öneri. Bir konuda karar verir ve zarara uğruyacak bile olsanız karara devam edersiniz. Daha az zarar için bir daha ki karardan ônce analiz yapıp karar alırsınız. Kararda ısrar şart. Zor ve eski huyunuz olan kararsızlıktan daha iyidir. Sonuç gün gelir hızlı analiz ve karar verme gücünüz ne olmuş şaşırırsınz
Kararsızlık bende de var. Eğer insan yanlış karar âlip bunun acısını çekmiş se sonunu göremediği için karar almakta zorlanıyor. Bazen karar alırken kendinden çok sevdiklerinin zarar gormesinden korkarak kararsız kalıyor insan.
Kararsızlık bir alışkanlıktır. Yetersiz bilgi edinme, yetersiz analiz, hedefsizlik, plansızlık, sabırsızlık, zaman ve çevrenin kötü yönetimi gibi bir çok alanda sahip olunan diğer alışkanlıkların getirdiği neticedir. Alışkanlıklar düşünülerek yapılan işler değillerdir. Bu nedenle, kişi kendisini geliştirmek niyetinde olan güvendiği insanların eleştrilerine açık tutmadan değişme fırsatını yakalayamaz. Değişebilmek için düşünmek, düşünebilmek için de gözlem yoluyla veri toplamak gerekir.
Kararsızlık değildir hastalık. Aslında hastalık bir kararsızlıktır. Yani düzenin bozulması dengenin altüst olmasıdır. Dolayısı ile koryucu hekimlik ne ise hastalıkarla mücadelede.. Aynen öylese fikri düşünceyi niyeti koruyacak takviyelerle insan kararsızlık denen o sonuçlardan kurtulabilir.
Benim konuya yaklaşımım belki biraz farklı olacak ama kararsızlık bence irade zayıflığı güçsüzlük maddiyat özgüven eksikliği k o rkuv. B bir çok şeyden ortaya çıkan olaydır. Kısaca açmam gerekirse maddiyat olarak bir insan elindeki üç kuruşu vereceği şeyi en iyisi olması için çok araştırır onun için onlarca değişiklik yapar. Korkuda ise yapacağı bir işte yanlış yada eksikv. B şeylerde korkudan kararsınız k kalır denemeye korkar. Özgüven eksikliği ise kendinden. Hafızasındanv. B etkenlerinden emin değilse doğru yaptığı şeyde bile bi tanesi yanlışv. B dese kararsız kalabilir. Kararsızlığı yenmenin en güçlü yönü özgüven irade güçlülüğü ve bilği ilk önde gelen faktörler bence. İnsan sonuçlarını kesin bildiği çoğu şeyde kararsız kalmaz.
Çok doğru bir açıklama, aynen katılıyorum..! Birde şunu ilave edebiliriz, Genelde Kararsız insanlar hassas insanlardır..! Çok derin ayrıntılar karar vermeyi zorlaştırır.
Bence sizin yazdıklarınıza ek olarak Mükemmeliyetçi olamanın da etkisi var. Daha iyiye ulaşabilme isteği. Bana göre söylenilenlerin en az iki üçü bir arada olan kişiler en kararsız kişiler. Yani kendine güveni az ve mükemmeliyetçi bide iradesi zayıfsa hiçbirşeye karar veremez.
Karasizlik, kaygi hastaligin bir belirgesidir. Bir kapiyi acamiyorsunuz, arkasindan ne cikar korkusuyla... Kaygi hastaligina, en cok okuyonlar ve olay yasayanlar kapiliyir. Cok bilmekde iyi degil....
Burc murc hikaye... Kararsizligi yenmenin en guzel yolu yeni olaylar icersinde surekli uygulamalara boyun egerek olaylari yasamak uyum saglamakla olur...
facebook'un kurucusu hep gri t-shirt giyer. Bunun sebebini soran birisine şöyle cevap verir: İnsanlar hayatı boyunca ortalama 1-2 yılını kararsızlıkla geçirir. Ben de bu yılları kaybetmemek için sürekli aynı kıyafet kullanıyorum.
Çok kötü ya. Bende de vardı artık kim olduğumu bana hangisinin olacağını düşündüm(meslek ). Gerçekçi olmak gerek. İmkansız için çalışacak vaktin var mı bak varsa ve ertelemiceksen kimseyi dinleme.
Hayır, "En kötü karar, karasızlıktan daha iyidir."; diye bir şey yok... Çanta mı, ayakkabı mı alacağı konusunda, kararsız kalmış bir kadının, aniden ölmeye karar vermesi; kararsızlıktan daha iyi olabilir mi...??!! Kararsız kalmaktan, sonradan düzeltilemeyecek olan, çok daha kötü kararlar olabilir...
Hiç kimsenin çanta mı ayakkabı mı diye kararsız kalıp bunun için aniden ölmeye karar vereceğini sanmam. Bahsettiğiniz şey çok ağır travma yaşayan kişinin durumudur. Zaten sebep çanta ayakkabi gibi sıradan şeyler değildir. Hastalık derecesinde kararsızlık yaşayan elbette psikoloğa gitmeli. Ama gündelik konulardaki konularda kararsız kalma yerine tercih yapılmalı bu kişinin psikolojisini koruma yoludur.
Ben meramımı anlatabilmek için, abartılı bir örnek verdim... Söylenen sözde, bir 'mutlaklaştırma' var; yanlış olan da bu... Ev mi, arsa mı alacağı konusunda kararsız kalan biri, bu kararsızlığından çok daha kötü sonuç verebilecek, borsada yatırım yapmaya karar verebilir ve parasını kaybedebilir... Siz "en kötü karar bile..." ; dediğiniz için... Kararsızlık, en çok pasifizme, edilginliğe ve bazı fırsatları kaçırmaya yol açabilir... Ama bundan çok daha kötü sonuçlar getirebilecek "yanlış" kararlar da, mümkündür; demek istedim..
Abilia mıydı var dı bir teşhisi
Hastalık değil alışılmış bir huydur bence değiştirmek ise insanın elinde olan bir şey önce kendisine en kötü ne olabilire alıştırmalı her sonucu kabul hale gelmeli ..
Ben karar veriyorum ama verdiğim karardan pişman ediyor insanlar, yok şu daha iyi yok şunu bi dene
Bence hastalık. Çünki bende karar veremiyorum. Verincede pişman oluyorummm
Kararsızlık Oz güven sorunu yaşayanlar kararsız kalır Oz güveni önemli olan
Neye dayanarak soylediniz bunu ?
Karar verememek hastalık olsaydı anlık karar vermekte hastalık olurdu...
Karar verememek; içerikleri kıyaslamak, daha uygun olanını düşünmek, biraz ya da çok araştırma yapmak, mantık yürütmek, duygusal davranmak gibi çeşitli işlemlerden hesaplar almayı gerek duymaktan oluşur... Ki zaten bu işlemleri yapan insanlar zeki insandır...
Kararsızlık kötü bir şey değil içiniz rahat olsun..
Öz güvenim var ama.
Kararsız korkaktır tedavisi yoktur
Kararsızım ama korkak degilim
İstisnalar kaideyi bozmaz
Yıldız hanım kararlı kendinden emin olamıyor sunuz o yüzden öz güven eksikliği oluyor kişiler
Ooo herkes güven özgüven konusuna girecek kadar konuya hakim..
Bravo sizlere...
Cahil cahil uydurucu yorumlar yapmayın arkadaşlar....
onlarda sizin gibi fikirlerini yazıyor okuyanlar değerlendirsin değilmi ?
Arkadaşım bilimsel araştırma yapmıyoruz burada. İsteyen istediğini söleyebilir. Şu ana kadarki en cahilce yorum sana ait görünüyor...
Kimse atarak işkembe den konuşmuyor
Ben 2 otel arasında tatil yapmakta kararsız kaldım.... Burdaki özgüven eksikliğini açıklayacak doc. Dr psikolog bilmem ne vasfı taşıyan varsa beni cevaplasın lütfen...
Ben 2 otel arasında tatil yapmakta kararsız kaldım....
Burdaki özgüven eksikliğini açıklayacak doc. Dr psikolog bilmem ne vasfı taşıyan varsa beni cevaplasın lütfen...
Cabuk karar vermekte sakıncalı.
kararsızlık hastalık değildir yaşantılarn tecrübe edinimlerin sonucu olarak güvensizliktir
Kendime güvenimmi yok
kendinize değil insanlara
Dicle tebriklerrr
Her zaman için değil
Hemen begenip aldıgm şeylerıde sonra gdip degiştiriyorum
Aynen bende oyleyim.
İkizlermi. Burcunuz
bende terazimi diyecektim
Yildiz Tekes yay burcuyum hatta bazende akrep oluyorum nasil oluyorsa (22 kasim)
Hahaha
Bence kararsızlık hastalığı diye birşey yoktur sadece insan ne istediğini bilmelidir ne istediğini bilmek lazım bütün mesele bu
Kararsızlık güven problemi ise lütfen cevaplayın beni..
Beyaz peynir mi alsam yoksa kaşar peynir mi alsam ?
Kırmızı elbise mi alsam yoksa siyah mı ?
(Bu 2 renk genellikle her insana yakışır)
Burada güven ya da özgüven eksikliğini biri bana lütfen açıklayabilir mi ?
Bu kadar basit konularda bile kararsız kaldıysanız haklısınız. Buradaki eksiklik özgüven eksikliği olamaz. Başka bir şey eksik...
lütfen ne yapmak istediğinizin farkındayım yapmayın! Çağrı Kurut
Ben düzgünce sordum sadece... Ve bi tanımlama bekledim... Konuya getirecek bir teoriniz olabilir... Siz teoriden ilerisini yapıyorsunuz... Eksik diyorsunuz? Neye dayanarak... postu açan arkadaş belkide kendi kendine bi sorun yaşamaya başlicak? Bunu bilebiliyor muyuz ? -Hayır Yapıcı olmaya çalışın... Hemen olumsuzlaşmayın...
Gerçekten düzgünce sorduğunuzu mu düşünüyorsunuz? "Ooo herkes güven özgüven konusuna girecek kadar konuya hakim.. Bravo sizlere... Cahil cahil uydurucu yorumlar yapmayın arkadaşlar...." "... Burdaki özgüven eksikliğini açıklayacak doc. Dr psikolog bilmem ne vasfı taşıyan varsa..." Yukarıdaki yorumlar sizin. Düzgün mü? Yapıcı mı? Olumlu mu?
Kararsızlık güven problemi ise lütfen cevaplayın beni.. Beyaz peynir mi alsam yoksa kaşar peynir mi alsam ? Kırmızı elbise mi alsam yoksa siyah mı ? (Bu 2 renk genellikle her insana yakışır) Burada güven ya da özgüven eksikliğini biri bana lütfen açıklayabilir mi ? Içerisinde bulunduğun yorum için yazdım onu... Diğerlerini eksik bıraksanda olur hani...
Amaca göre değişir mi desek
Kararsızlık insan psikolojisiyle alakalıdır bir hastalıktır
Hastalık falan deyil kendinden emin değildir onun için kararsız kalıyor sorun bu kadar basit
Çağrı Kurut senin yorumunu okudum aynen dediğim gibi
Gurban olsun sana.... Bir şeyler daha yazıcamda adamlar kapıma gelecekler diye korkuyorum .. Bak kararsız kaldım şimdi... Tüh... Özgüven eksikliği yaşamaya başladım
Aynen
Yok bilmem hastalık miş bilmem neymiş
Adamların düşünmeye ihtiyacı yok ki.. Kararsızlık yaşamıyorlar o yüzden özgüvenler havada geziyor...
Hastalik değil bence boşa harcanmış bir zaman. Yorgunluk. Pişmanlık
Madem o kadar basitte insanlar bu konu yüzünden sorun, sorunlar ve rahatsızlık yaşıyor?
Kararsızlık zamanın en tehlikeli hırsızlığıdır, özgüveni geliştirerek üstesinden gelinebilir.
Bak bacım işin aslı mükemmelliyetcilik bunu cozersen rahatlarsin
Oda baslı başına bir hastalık
Hayır katılmıyorum hastalık diildir işin başı yetiştirilme durumu bence
Mükemelşyetcilik yorucu iş. Sana uyandır mükemmel.!
Hastalık fakat kişilikler alakalı mükemmeliyetçi insanlara has bir durum bende de var fakat çaresi yok çünkü mükemmel diye bişey yok
Çaresi var elinize bir kalem alın ve bu durum bana ne hissettiriyor diye sorun sürekli muhakkak bir nedeni vardir
Bu hayatta zaten dört dörtlük bir insan olamazsın
Her beceri gibi kararda pratik ve egzersiz yaparak gelişir. Anthony Robbins "İçindeki devi uyandır" kitabında, küçük kararlar alıp uygulayarak karar kaslarının geliştirilebileceğini yazmış. Kararlı olmak için önce küçük ve gündelik kararlardan başlamak iyi bir seçimdir. Örneğin: Spor yapmak veya kilo vermek gibi genel kararlardan ziyade, şimdi 10 mekik çekicem diye karar alıp hemen bu kararı uygulamak gibi.
O adamın kitapları çok kafa karistiricidir ve bize uygun diil uyarıyorum
Kitapta kafa karıştırıcı bulduğunuz bir örnek verir misiniz?
Güzel kardeşim 1)kitap ceviridir ve çeviri psikolojik kitaplar birazda çevirmenin kelime bilgisine baglidir. 2)orada anlatılan duygu durumları ve çözümler geçici kalıcı diildir 3) bir kitapla her insan kendine indirgeyerek yapamiya bilir
Niye hastalık olsun ki, bir bilinç durumudur...
Karar vermek bazı durumlarda zor olabilir ama bir şeyi iyi araştırınca insan kolay karar verebiliyor
kararsızlık psikolojiktir......
karar vermek çok zor değil uygulanıbirlir olması lazım.... İşte kararsızlığın nedeni de budur.
Profesör elinde bir kutu içinde bir fare derse gelir. Öğrencilerin şaşkın bakışları arasında fareyi kutunun içine koyup kutuyu kapatır. Sınıfa dönerek:
“Bu kutuya iki gün kimse dokunmasın!” diyip sınıftan çıkar.
Sınıftaki öğrenciler olaya bir anlam veremez ve ne olacağını merak ederek iki gün beklerler. İki gün sonunda profesör sınıfa girip kutuya yaklaşarak açtı. Kutunun içindeki fare ölmüştü. Sınıfa dönerek farenin neden ölmüş olabileceğini sordu. Sınıftan
– Havasızlıktan…
– Açlıktan…
– Susuzluktan…
gibi ihtimaller sayıldı.
Profesör kutuyu havaya kaldırıp içini öğrencilere gösterdi. Kutunun her tarafı kemirilmiş vaziyette olduğunu gösterdi.
“Görüyorsunuz değil mi? Fare anlaşılan çıkmak için çok mücadele etmiş. Bunu kutunun içindeki vaziyetten anlıyoruz. Şu var ki fareyi sizin dediğiniz gibi ne havasızlıktan nede açlıktan öldü.
Fareyi kararsızlık öldürdü!
Fare kutunun her yerini parçalayıp çıkacağına sadece bir köşesini parçalasaydı ve bunda da kararlı olsaydı kurtulacaktı.”
Yani çözüm
Çözüm bir yola bas koymak ve o yolda ilerlemek
İşte arkadaşta yolu soruyor ilerlemek sorunu bulunca
Karar vericeksin bir iki hata yapa yapa dogru bulunur.. Her zaman dogru kararlar veremeyebiliriz
Onu bu şekilde itebilir miyiz sizce ben sanmıyorum ama hYirlisi
Kararsiz burç kovadir
Kova dahilerin burcudur doğruyu bulmaya çalışmak olasıdır
Mutlak bir dogru yoktur.. Kisiye gore dogrular degisir
Ornegin burada acik giyinmek dogru ama doguda yanlis gibi
Korkuların karar vermene engel oluyor korkularından kurtul kendi kararlarını kendin al ve yğrümeye devam et inandığını yaşa
en kötü karar kararsızlıktan iyidir diye bir atasözü hatırlar gibiyim
Tam yazmak için girdim ki
sorun değil mehmet bey bir dahaki yazıda inşallah siz yazarsınız iyi akşamlar
Mangalda güzel olur
Okb dır adı evet ruhsal bir hastalık tedavisi vardir
Bir anda karar vermek lazım yoksa kararsız kalirsin
Onu düsmanin olarak goreceksin her kararsız kaldıgnda onun alaycı bir sekilde sana güldügunu dusun ve bu seni hirslandirir onun istedigi kararsizligin ona istedigini verme.
O?
Kararsızlık"
adidir mucadele
Yenilemez, yenmek için çok çok umursamaz olmak gerek.
Bu hastalık bende de var malesef berbat bir durum. Ufak bir meselede bile karar veremeyip çevremdeki insanlara soruyorum. Böyle mi yapayım? Şöyle mi? Diye.. En basiti bir ayakkabı alırken bile kaç tane mağazaya gidiyorum beraber gittiğim arkadaş bile çileden çıkıyor o derece.
Yoo hastalık değil ve oda bi karar şeklidir.. Taaki doğru bulduğunu sanıncaya kadar ki şansın varsa doğrun değişmez.. Ki bilimsel kanıtlarla gitmek istersen bekle ömrün yetmese bile..
Kararsızlık kızımın huyudur. Bi ilgisi var mı bilmem ama ikizler burcu. Hastalık değil, huy ;çünkü hep vardı hep olacak
Zor olur lakin küçük bir öneri. Bir konuda karar verir ve zarara uğruyacak bile olsanız karara devam edersiniz. Daha az zarar için bir daha ki karardan ônce analiz yapıp karar alırsınız. Kararda ısrar şart. Zor ve eski huyunuz olan kararsızlıktan daha iyidir. Sonuç gün gelir hızlı analiz ve karar verme gücünüz ne olmuş şaşırırsınz
Kararlı olmakla
Hastalık değil tabiki
asla kararsız değilim. Bu yaşlamı alakalı diyeceğim, hayır gençkende öyleydim. Gözlerimle arar 12 den bulur anında veririm kararımı.
Kararsızlık bende de var. Eğer insan yanlış karar âlip bunun acısını çekmiş se sonunu göremediği için karar almakta zorlanıyor. Bazen karar alırken kendinden çok sevdiklerinin zarar gormesinden korkarak kararsız kalıyor insan.
dünyada ölüm dışında hiç bir şey net değilken hasta olan kararsızlar değildir.
kararsızlğın çoğu kısmı kaybetme korkusunu içerir. Beklentilerle yaşamakyerine biraz daha kanaatkar ve özgüvenli hayat türü tercih edilebilir.
Kararsızlık bir alışkanlıktır. Yetersiz bilgi edinme, yetersiz analiz, hedefsizlik, plansızlık, sabırsızlık, zaman ve çevrenin kötü yönetimi gibi bir çok alanda sahip olunan diğer alışkanlıkların getirdiği neticedir. Alışkanlıklar düşünülerek yapılan işler değillerdir. Bu nedenle, kişi kendisini geliştirmek niyetinde olan güvendiği insanların eleştrilerine açık tutmadan değişme fırsatını yakalayamaz. Değişebilmek için düşünmek, düşünebilmek için de gözlem yoluyla veri toplamak gerekir.
Ohh bee... Sonunda biri anlatmak istediğim şeyi anlaşılır ve kalıcı şekilde yazdı... Teşekkürler hocam
Kararsızlık değildir hastalık.
Aslında hastalık bir kararsızlıktır.
Yani düzenin bozulması dengenin altüst olmasıdır.
Dolayısı ile koryucu hekimlik ne ise hastalıkarla mücadelede.. Aynen öylese fikri düşünceyi niyeti koruyacak takviyelerle insan kararsızlık denen o sonuçlardan kurtulabilir.
Benim konuya yaklaşımım belki biraz farklı olacak ama kararsızlık bence irade zayıflığı güçsüzlük maddiyat özgüven eksikliği k o rkuv. B bir çok şeyden ortaya çıkan olaydır. Kısaca açmam gerekirse maddiyat olarak bir insan elindeki üç kuruşu vereceği şeyi en iyisi olması için çok araştırır onun için onlarca değişiklik yapar. Korkuda ise yapacağı bir işte yanlış yada eksikv. B şeylerde korkudan kararsınız k kalır denemeye korkar. Özgüven eksikliği ise kendinden. Hafızasındanv. B etkenlerinden emin değilse doğru yaptığı şeyde bile bi tanesi yanlışv. B dese kararsız kalabilir. Kararsızlığı yenmenin en güçlü yönü özgüven irade güçlülüğü ve bilği ilk önde gelen faktörler bence. İnsan sonuçlarını kesin bildiği çoğu şeyde kararsız kalmaz.
Çok doğru bir açıklama, aynen katılıyorum..! Birde şunu ilave edebiliriz, Genelde Kararsız insanlar hassas insanlardır..! Çok derin ayrıntılar karar vermeyi zorlaştırır.
Bence sizin yazdıklarınıza ek olarak Mükemmeliyetçi olamanın da etkisi var. Daha iyiye ulaşabilme isteği. Bana göre söylenilenlerin en az iki üçü bir arada olan kişiler en kararsız kişiler. Yani kendine güveni az ve mükemmeliyetçi bide iradesi zayıfsa hiçbirşeye karar veremez.
kendine tam güvenmediği için
Dengesizliktir.
"KARARSIZ"kişiler genelde çok hassas kişiliğe sahiptir.. Çok ayrıntıları düşündükleri için karar vermeleri zor olur..!
Karasizlik, kaygi hastaligin bir belirgesidir. Bir kapiyi acamiyorsunuz, arkasindan ne cikar korkusuyla...
Kaygi hastaligina, en cok okuyonlar ve olay yasayanlar kapiliyir. Cok bilmekde iyi degil....
Burc murc hikaye... Kararsizligi yenmenin en guzel yolu yeni olaylar icersinde surekli uygulamalara boyun egerek olaylari yasamak uyum saglamakla olur...
vesvese dir bu durumda bildiğiniz ayeti okumanızı tavsiye ederim allah. Yardımcınız olsun
Karar vererek yeneceksin
facebook'un kurucusu hep gri t-shirt giyer. Bunun sebebini soran birisine şöyle cevap verir: İnsanlar hayatı boyunca ortalama 1-2 yılını kararsızlıkla geçirir. Ben de bu yılları kaybetmemek için sürekli aynı kıyafet kullanıyorum.
Çok kötü ya. Bende de vardı artık kim olduğumu bana hangisinin olacağını düşündüm(meslek ). Gerçekçi olmak gerek. İmkansız için çalışacak vaktin var mı bak varsa ve ertelemiceksen kimseyi dinleme.
Bendede var o dediğini zden bir türlü karar veremiyorum aslında bende öğrenmek istiyorum
Doktora gitmen lazım
Aldığın kararlardan dönme bu daha iyi ve dikatli kararlar almanı sağlar
Özgüven konusunu irdeleyin
kafadan at gitsin
En kötü karar kararsızlıktan daha iyidir. Bazı şeyler tecrübeyle öğrenilir ya da kar zarar analizi yapın.
Hayır, "En kötü karar, karasızlıktan daha iyidir."; diye bir şey yok... Çanta mı, ayakkabı mı alacağı konusunda, kararsız kalmış bir kadının, aniden ölmeye karar vermesi; kararsızlıktan daha iyi olabilir mi...??!! Kararsız kalmaktan, sonradan düzeltilemeyecek olan, çok daha kötü kararlar olabilir...
Hiç kimsenin çanta mı ayakkabı mı diye kararsız kalıp bunun için aniden ölmeye karar vereceğini sanmam. Bahsettiğiniz şey çok ağır travma yaşayan kişinin durumudur. Zaten sebep çanta ayakkabi gibi sıradan şeyler değildir. Hastalık derecesinde kararsızlık yaşayan elbette psikoloğa gitmeli. Ama gündelik konulardaki konularda kararsız kalma yerine tercih yapılmalı bu kişinin psikolojisini koruma yoludur.
Ben meramımı anlatabilmek için, abartılı bir örnek verdim... Söylenen sözde, bir 'mutlaklaştırma' var; yanlış olan da bu... Ev mi, arsa mı alacağı konusunda kararsız kalan biri, bu kararsızlığından çok daha kötü sonuç verebilecek, borsada yatırım yapmaya karar verebilir ve parasını kaybedebilir... Siz "en kötü karar bile..." ; dediğiniz için... Kararsızlık, en çok pasifizme, edilginliğe ve bazı fırsatları kaçırmaya yol açabilir... Ama bundan çok daha kötü sonuçlar getirebilecek "yanlış" kararlar da, mümkündür; demek istedim..
Hayatta herşeyin bir bedeli var; nimete yakın olan bedel de öder.
O zaman da, kararsızlıklardan daha kötü sonuç verebilen, kararların da mümkün olduğu, ortaya çıkmış; olur...
Gezen tavşan yatan aslandan kismetlidir
... Saldır gitsin en kötü ders çıkarırsın.