Kararsızlık hastalık mıdır, nasıl yenilebilir?

Kararsızlık hastalık mıdır, nasıl yenilebilir?
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
73
73 CEVAP

Benim konuya yaklaşımım belki biraz farklı olacak ama kararsızlık bence irade zayıflığı güçsüzlük maddiyat özgüven eksikliği k o rkuv. B bir çok şeyden ortaya çıkan olaydır. Kısaca açmam gerekirse maddiyat olarak bir insan elindeki üç kuruşu vereceği şeyi en iyisi olması için çok araştırır onun için onlarca değişiklik yapar. Korkuda ise yapacağı bir işte yanlış yada eksikv. B şeylerde korkudan kararsınız k kalır denemeye korkar. Özgüven eksikliği ise kendinden. Hafızasındanv. B etkenlerinden emin değilse doğru yaptığı şeyde bile bi tanesi yanlışv. B dese kararsız kalabilir. Kararsızlığı yenmenin en güçlü yönü özgüven irade güçlülüğü ve bilği ilk önde gelen faktörler bence. İnsan sonuçlarını kesin bildiği çoğu şeyde kararsız kalmaz.

S

Çok doğru bir açıklama, aynen katılıyorum..! Birde şunu ilave edebiliriz, Genelde Kararsız insanlar hassas insanlardır..! Çok derin ayrıntılar karar vermeyi zorlaştırır.

Emre Özoglu 6 yıl

Bence sizin yazdıklarınıza ek olarak Mükemmeliyetçi olamanın da etkisi var. Daha iyiye ulaşabilme isteği. Bana göre söylenilenlerin en az iki üçü bir arada olan kişiler en kararsız kişiler. Yani kendine güveni az ve mükemmeliyetçi bide iradesi zayıfsa hiçbirşeye karar veremez.

Hilmi Geyik 6 yıl