Kargoların "geldik bulamadık" yalanı için ne yapabilirim?

Selamlar
Kargoların "geldik bulamadık" yalanını neredeyse hepimiz yaşıyoruz. Bu konu hakkında hukuki yollara başvuran varsa beni aydınlatabilir mi?
Durum şu, kitapyurdu'ndan geçen hafta bir alışveriş yaptım ve kargo cumartesi 11'de şubeye ulaştı. Pazartesi tüm gün evde olup pencerenin önünde kök salmama rağmen sokaktan firmaya ait bir araç geçmedi ve akşamında "adresinizde bulunamadığınızdan şubeye getirildi. Şubeden teslim alabilirsiniz." Seklinde bir mesaj geldi. Subeyi aradim "isaretlenmis kargolar tekrar dagitima cikmaz" dedi. Kargonun da kitapyurdu'nun da musteri hizmetleriyle defalarca görüştüm. Hep ayni sey "aciliyetini belirttik ivedilikle cozum olusturulmasini sağlayacağız." Yalan tabi. https://Sikayetvar.com/'a da yazdim. Kargo aradi yine ayni seyi soyledi vs. Hep yalan dolan yani. Simdi ben bu durumda hukuki olarak ne yapmalıyım? Tuketici hakları mahkemesine basvursam sonuc alır mıyım? Daha once deneyen oldu mu? Yoksa bosuna ugraştığımla mı kalırım? Avukat vs. Gerekli midir?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

http://Kitapyurdu.com/'dan aldığın siparişi iptal et, sebebini de kargo siparişi getirmedi diye belirt. Kargo parası ödediysen bu parayı da http://Kitapyurdu.com/'dan talep et, vermezlerse tüketici hakem heyetine başvur, kesin kazanırsın.

B

Kargo ücreti ödemedim. Kitapyurdu'nda sikayet kayitlari mevcut. Mailler de mevcut. Onlarin da kargonun getirmediginden haberleri var. Az once kontrol ettim, kitaplar geri gonderilmis.

Semiha Şerefli 6 yıl

Tamam, http://kitapyurdu.com/ siparişini iptal et, madem hizmeti beğenmiyorsun bunu da açıkça belirt. Ayrıca http://xn--ikayetvar-z2b.com/'a sadece kargo değil kitap sitesini de şikayet et. Başka bir siteden alışveriş yap. http://Kitapyurdu.com/'da bu sorun çok oluyor. Bu sebeple ben ilknokta'dan alışveriş yapıyorum ve ya D&R'a alıyorum.

Bilal Buyukertas 6 yıl

Ayni sey ikinci kez oluyor. Bir daha asla zaten.

Semiha Şerefli 6 yıl

Dediğim gibi yap, kitaplarını da http://ilknokta.com/'dan al. Tavsiye ederim. sitenin sahibiyle İthaki Yayınları, Yabancı Yayınları, Penguen Kitapevinin sahipleri aynı. Bu zamana kadar sıkıntı yaşamadım hiç.

Bilal Buyukertas 6 yıl

Yalnız sorun kitap satan yerde değil kargoda

Şeyda Şuskei 6 yıl

Sorun yaşadığınız firmayı bilmiyorum ama bende kaç defa yaşadım bu sorunu başka bir siteden kitap sipariş etmek de sorunu çözmüyor çünkü zaten her kargo firması kötü ben hem idefixte hem d&r da aynı sorunu yaşıyorum

Gökçenur Erleblebici 6 yıl

Evet ama kargo şirketini secen onlar ve ilgilenmeli, sirketle iletisime gecmeliydiler.

Semiha Şerefli 6 yıl

Maalesef ikisinde de sorun var. Eğer gönderici (bu kadar büyük bir firma) tekrar dağıtıma çıkarın derse o paket çıkar. Daha önce Özelde şimdi de devlette çalışıyorum. Gönderici ilgilenirse o kargo kapıya her türlü gelir. İdefixten alışveriş yapmadım ama D&R'da böyle bir sıkıntı oldu, D&R ilgilendi ve tekrar adresime geldi

Bilal Buyukertas 6 yıl

Ben de yaptım bi süre bu işi ve inanın firma hiçbir şey yapamıyor. Tamamen kargocuların ahlaksızlığı

Şeyda Şuskei 6 yıl

Mng kargoya ayar vermesi gereken kitapyurdu ama.. Sozlesmeleri var cunkuz

Gökçen Çakdar 6 yıl

Aynen öyle, kargo sektörü böyle, gönderici istediğini yaptırır, gerekirse o kargı 2 değil, 5 kere bile gider.

Bilal Buyukertas 6 yıl

Biz arasla çalışıyoduk, afedersiniz bi bok yaptıramıyoduk, fazla fazla para alan bile olmuş kapıda ödeme durumunda 1 kişiye ulaşıp siz ne halt ediyorsunuz diyemedik. Tabi sözleşme bitince başka kargoya geçildi ama nafile

Şeyda Şuskei 6 yıl

Oyle durumlarda direk bimere yazin bakin nasil tutusuyolar, ben her sikayetimi bimere yaparim

Hale Balicak 6 yıl