Ana Sayfa
»
Sağlık
»
Kefir tüketiminin var olan kanser hücrelerinde artışa neden olduğu doğru mudur?
Kefir tüketiminin var olan kanser hücrelerinde artışa neden olduğu doğru mudur?
0 kişi takip ediyor.
Paylaş:
KEFİR: Kansere karşı Mucize mi? Bize mi öle Pazarlanıyor?
KEFİR: Kansere Karşı Mucize mi, Yoksa Bize mi Öyle Pazarlanıyor?
İŞ gezim dönüşü sabah 3'e kadar ayaktaydım saat farkından. Türkiye'nin en büyük gazetelerinden birindeki bir haber gözüme çarptı. Kefir, kansere karşı mucize! Zaten Kanserle Dans sayesinde "kanser" kelimesini duyunca antenlerim hemen açılıyor, yazıyı bir güzel okudum, ama gösterilen bir kaynak ve insan üzerinde yapılmış araştırma ile ilgili bilgi bulamayınca, kolları sıvayıp konuyu ben ele almaya karar verdim.
Kefir nedir?
Kefir, fermante olmuş sütten, laktik asit bakterili kefir tomurcuğuyla fermante olmus süt ve mayadan oluşur. Tomurcuklar sütü kültür ederken sağlıklı organizmalar oluşturur. Sonuçta hafif ekşi, yoğurda benzer bir içecek çıkar ortaya.
Kefirin faydaları nelerdir?
Bir bardak kefirde 8 ila 12 gram arasında protein bulunmakta. Yoğurtta 2-3 adet canlı ve faydalı kültür mevcutken, kefirede bu sayı 10. Ayrıca günlük almanız gereken A vitaminin yüzde 10 ve D vitaminin yüzde 25, kalsiyumun yüzde 30u bir bardak kefirde mevcut. Ve yoğurtta bulunmayan faydalı bakterilerle dolu kefir. Sindirim sistemine yardım ediyor, kalın bağırsaklarda kötü bakterilerin çoğalmasına engel oluyor. Laktoz toleransı olmayanların bile kolaylıkla faydalanacağı sütten yapılmış bir içecek hem de. Benim size yazdığım sadece okuduklarımdan ufak bir kesit ve evet çok sağlıklı olduğu tartışılmaz araştırmalarıma göre.
Peki Kefiri nerden bulacağız?
Avrupa ve Amerika'da kefir marketlerde mevcut. Yanlız ne yazık ki ne zaman şişelendiği, ne kadar süre rafta kaldığıyla bağlantılı olarak yararını kaybedebiliyor. Ama hiç içmemektense bence perakende satılanı kullanmak daha iyi. Eğer evde kendiniz yapmak isterseniz, size seve seve onun da linkini gönderebiliriz.
Kefir ve Kanser?
Esasında bilgiler çelişkili...
1. Kansere iyi gelip gelmediği hakkında yapılan denemeler sadece şu anda farelere uygulanmış deneylerle kısıtlı Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsüne göre. Ve sonuçların insanlar üzerinde henüz kanıtlanmadığına dikkat çekiyorlar.
2. 2011 Şubat ayında Kanser yönetimi ve Araştırma Merkezinin araştırmalarına göre kimi hücreli kanserlerde kanserlin çoğalmasını engellemiş.
3. Amerika Denver Naturopatik Kliniğinin arşivinde bulduğum 2007de yazılmış olan bir araştırmada, yoğurt meme kanser hücrelerinin çoğalmasına sebep olmadığı halde, kefirin bu hücrelerin çoğalmasını engellediğinden bahsediyor. Meme kanseri olan veya meme kanseri olmasında büyük risk taşıyan kadınların hergün kefir tüketmeleri öneriliyor.
Ben ne yapardım diye düşünüyorum hep böyle ilginç yeni birseyler okuyup öğrendiğimde... Babamın hastalığı zamanından çimen suyunu, zencefili, kefiri bilseydim kesinlikle zorla burnundan boğazından sokardım. Kurtulamazdı elimden.... Ama dediğim gibi, bu benim düşüncem, kendiniz veya sevdikleriniz icin seçiminizi bilemem...
Sadece unutmayın, bu kadar yazılarımızı okuyup bilgileniyorsunuz, kendinizi geliştiriyorsunuz. Korkmayın, doktorunuza sorun. Hayır derse, niye olduğunu sorun araştırın. Belki tedavi sırasında tasvip etmezler, sonrasında kullanmanızı onaylayabilirler. Sormadan, sebebini bilmeden öğrenemeyiz, siz veya sevdiğiniz de iyileşemez.
Kaynaklar:
http://www.livestrong.com/article/449940-what-are-the-benefits-of-kefir/
http://foodforbreastcancer.com/foods/kefir
http://www.denvernaturopathic.com/kefir.html
http://www.naturalnews.com/kefir.html