Kekemeler öğretmen olabilir mi?

Kekemeliğe rağmen öğretmen olunabilir mi? Çocukluğumda bişeylerden korkmuş olacağım ki aşırı düzeyde olmasa da kekemeyim diyebilirim. Yeni mezun oldum. Bu şekilde nasıl öğretmenlik yapabilirim? Durumumu sanıyorum ki şu şekilde daha iyi anlayacaksınız: Örneğin ailecek ev oturmasına gidiyoruz odada takriben 10-15 kişi oluyor ve ben ilk yarım saat durumumdan dolayı çok sıkılıyorum boncuk boncuk terlemeye başlıyorum fakat bu yarım saatin sonunda ortama uyum sağlayınca takılmadan konuşmaya başlıyorum espri yaptığım bile oluyor. Bazen de çok iyi bildiğim konularda bile susmak zorunda kalıyorum. Benim durumumda olan tanıdıklarınız falan var mı? Bu kekemeliği yenmek için önerileriniz nelerdir? (NOT: Lütfen para tuzağı olan hiçbir işe yaramayan "7 günde kekemeliğe son" türünden tedavi merkezlerini önermeyiniz! Bir de şu mübarek günlerde dalga içerikli, onur kırıcı yorumlar yapmazsanız sevinirim) Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
75
75 CEVAP

Bende kekemeyim.. 23 yıldır öğretmenlik yapıyorum.. Bunun son 11 yılı idarecilik. Okul müdürlüğü yaptım.. Defalarca toplantılara katıldım.. İl çapında programlarda konuşmalar yaptım.. Siirler okudum.. Daha hiç kimse sen kekememisin demedi.. Artık son 10-15 yıldir ben sınıfta kekemeyim haberiniz olsun kekelersem gülmeyin diyorum.. Kimse inanmıyor.. İletişim süper duygu süper..
Herşey sende gizli kardeşim.. Mücade edersen başarırsin.. Korkma yüzleş.. Azimli ol.. En güzel mevkilere gelirsin.. Ben sana yapman gerekenleri söyleyim
1. Derin nefes alacaksın. Burundan 8 saniyede nefes alıp, 4 saniyede ağızdan vereceksin.. Günde 1 saat Belirli aralıklarla bunu yaparsın rahatlarsın..
2. Kelimelri Uzatarak Virgüllerde bekleyerek tane tane kelimeleri tam cikararak yuvarlamayarak nefesini kontrol ederek yüksek sesle kitap oku.. Günde 1 saat oku..
3. Konuşmak istediğinde nefes verirken konuş.. Kekeleyecegini anlayınca biraz durakla.. Nefes al mutlaka.. Nefes verirken konuş..
4. Bu sorun nefes le alakalı.. Yeterince nefes alınmadığı için ses çıkmıyor..
5.. Nefes egzersizleri yap.. Videolarini izle..
6. Korkma.. Basarirsin... Azmini kaybetme.
7. Allah'a güven.. Ona dayanirsan sana mutlaka çıkış yolu verir.. Dua et..
8. Kale Rabbişrahli sadri.. Ve yesirli emri.. Vahdul ukdeten minlisan... Yefkavu kavli..("Ey rabbim. Göğsümü aç, genişlet. İşimi kolaylaştır. Dilimde bulunan düğümü çöz de, anlasınlar beni")

Taha Suresi:

25- (Musa) dediki:"Rabbim gönlümü genişlet."
26- "İşimi kolaylaştir."
27- "Dilimden düğümü çöz"
28- "Ki sözümü anlasınlar."

A

Değerli hocam yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bu arada kekemelik boyutunuz ne düzeydeydi? Halen bu sorunu yaşıyor musunuz?

Naciye Celikgünes 6 yıl

Kıymetli kardeşim bayağı fazlaydı diyebilirim.. Öğrencilik hayatımda özellikle lise hayatımda konuşmak için ses çıkması için ayağımı Yerlere vururdum.. Çok şükür Allah'ın izniyle kendi çabamla yukarıda belirttiğim özellikleri takip ederek atlattım.. Kendi iç dünyamda halen yaşadığımı söyleyebilirim fakat iş hayatında toplumsal hayatımda çevremde artık beni etkilemiyor... Bu durumu Artık mahkum ettim zincirledim dediğim gibi defalarca komisyon üyeliklerine katıldım mülakatlara katıldım toplantılara katıldım kendi içimde artık yönetebiliyorum.. Bu şekilde Sizin gibi arkadaşları öğrencilerime yol gösteriyorum faydalı olduğunu hissetmek bana mutluluk veriyor sizden inşallah kurtulursunuz söylediğim yolları takip ederseniz ben başarılı olacağınıza eminim.

Ali Türkoglu 6 yıl

İnşaALLAH ben de bu sorunu bir an önce atlatırım tekrardan teşekkür ediyorum hocam. Allah Razı Olsun

Naciye Celikgünes 6 yıl

Ali Türkoglu hocamın yazdığı egzersizler daha önceki yorumumda yazdığım konuşma merkezinde kardeşime önerilen egzersizler hocam, mutlaka deneyin bence de, kolaylıklar... Ömer Abacı

Nilüfer Ülgü 6 yıl