Kibirli olmak ne demek?

KİBİR
''Öyle bir şeydir ki bu kibir, insanı kendi elindekiyle değil başkasının sefaletini görerek mutlu olmaya iter.''

kibirli olmak ne demek ile ilgili görsel sonucu
Kibir, kendini başkalarından üstün görmektir. Başkalarını beğenmeme ve kendini diğerlerinin üstünde görme davranışıdır. Bir davranış olarak dışarıya yansımayabilir. İnsan kendi içinde gizli bir büyüklenme hissine sahip olabilir.
Bir davranış olarak dışarıya yansımayabilir. İnsan kendi içinde gizli bir büyüklenme hissine sahip olabilir. Bu his zaten genellikle gizliden gizliye yürütülür. İnsan kibrini genellikle ilan etmez. Hepimizin içinde bir şekilde büyüklük güdüsü vardır. Bunun farkına varmak epey zordur. Az ya da çok, büyüklük iddiasındayız

com-ovnjm77ug96lk80mlh5e.jpg
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
21
21 CEVAP

Kibir ve ego birbirine karistirilir çoğu zaman. Kibir varsa kilit özellikleri kendini herkesten üstün görme, insanlari küçümseme ve kendinden bir haber olmaktır. Yuksek egonun zamanla ortaya çıkan ürünüdür. Coğumuzda kibir sandığımız şey yüksek ego olabilir. Kendi dogrularimiz ön plandadir ve başka bilgilere kapali olmak, yanlista ısrar etmek, birine bir şey sormaya tenezzül etmemek ya da çekinmek ben yaparım, bilirim havasında olmak yüksek egodur. Bunun sonucunda insanları küçümseme, kendini herkesten üstün görme, empati kuramama, menfaati için sadece insanlarla gorusme gibi özellikler varsa bunlar kibrin olduğunu gösterir. Kibre giden yolu kapatmak egoyu dengelemekten geçer.

Ö

giderek yanlızlaştığımın farkına vardım, küçük görmek, ben biliyorum demek ya da en iyi ben bilyorumla açıklanacak bir durum değil bu durum, biliyorum ki bilgi insanda ne kadar çok insan o kadar çok bilgi, o kadar tamamlanma fırsatı hepimiz için, fakat çevremdekilerin devamlı akıldan uzak hareket etmeleri, çıkarcı davranışları yoruyor hem de çok, benim hiç akılsızlık yapmadığım anlamına gelmiyor bu tabiiki, tabiiki akıldan uzak davranışlarım oluyor ara sıra sıklıkla olmasa da ve adını koyamıyorum, kibir gibi düşündüm..

Ömer Hasçelik 6 yıl

Aslında bu durum etkiye tepki olayı. Sahte yüzler çıkar iliskileri çağımızın hastalığı. Dogal olarak ya aralarına karışıp onlar gibi olacağız ya da kendi kabugumuza cekilecegiz. Tabi biz nasil davraniyiruz bunu da sorgulamayı ihmal etmeyerek. Hepimiz uzak kalıyoruz aklımızdan kendimizden çoğu zaman. Yanlış yapıyoruz. Ama işin özü kendimizi tanımaktan geçiyor. Kendimizi biliyorsak önemli olan bu. Eksiğimiz yanlisimiz olacak tabi. Yeri geldiğinde ofkemize yenilecez, bazen de savunma mekanizması olarak göreceğiz yaptığımız yanlışları. Ama ozumuzde nasıl olduğumuzu biliyorsak kibir mi yoksa davranışsal bir değişim mi bu ayırt edebiliriz. Sen de kibirli degilsin bence.

Özlem Kygs 6 yıl