Kira sözleşmesi yapmadan kiraya verdiğim evin kiracısı kirayı ödemiyor ve küfür ediyor dava açsak bir şey çıkar mı?

İstanbul'da yaklaşık 3 Ay önce evimizi kiraya verdiğimiz şahıs hiç kira odemedigi gibi bir de ağır küfürler ederek tehditler savurdu. Fakat ilk evi verdiğimde anlık bi gaflete düşüp kontrat yapmadan anahtarı teslim etmiş bulundum. Ama evi kiraladigini ispatlar nitelikte mesajlar mevcut.

Ilk olarak bu davadan bir sonuç çıkar mı?

ikinci olarak hakaret davası açsak bi getirisi olur mu? Aynı zamanda İstanbul Anadolu yakasında bu davayı üstlenecek biri de varsa süper olur.

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
8
8 CEVAP

6570 Sayılı Gayrımenkul Kiraları Hakkındaki Kanun kapsamına giren bir gayrımenkul sözkonusu ise ve kiracı kirasını ödemiyorsa kiralayan kiracıya bir ihtarname göndererek borcunu 30 gün içinde ödemesi gerektiğini bildirmelidir.

Bu borcun ödenmemesi durumunda ve ikici kez tekrar kira ödemesi aksar ise ikinci bir ihtarname gönderilmelidir. İki ihtarname göndermek tahliye için mecburidir. Bir kira dönemi içinde iki kez kiranın ödenmemesi ve bu konu ile ilgili olarak en az iki kez ihtarname gönderilmesi halinde tahliye sebebi var kabul edilir. Bu noktadan sonra yapılacak bir icra takibi neticesinde tahliye mümkün olacaktır.

N