Kızılay kayıtlarında ilik nakli yapmaya müsait kişiyi nasıl bulurum?

Merhaba arkadaşlar benim babam lösemi ve dünyada sadece 1 kişinin iliği uyuyor. Bu kişide Türk ve kim olduğu Kızılay'da gizli ve bu kişi ilik vermeyi kabul etmiyor ben bu kişiyi nasıl bulurum ??

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
77
77 CEVAP

Arkadaşlar herkese teşekkür ederim herkes kampanyada falan bahsetmiş zaten böyle kampanyalar düzenliyor ben ve ailem bu zamana kadar 2000-3000 kişi arasinda kişileri bilinçli donor yaptık. Kimileri yok gizlilik politikası falan demiş sizce bi insanı hayatı gizlilik politikasında daha mı önemli ki o politikaları şirketlere yazanlardan birisi benim. Kizilayda dayısı olan olur vs. Olur bana ulaşırsa sevinirim .

B

Donör olmak için neler gerekiyor ?

Seray İliyaz 4 yıl

Ya çok geçmiş olsun, durumunuza üzüldüm ve bağışçı olmayı kabul eder umarım kişi. Ama gizlilik politikasi bir kişinin hayatından daha mı önemli diyorsunuz, aksine kişi hayatı önemli olduğu için var böyle bir şey. Mesela siz yapmazsınız belki ama aynı durumda olan biri gidip bu kişiyi tehdit edebilir ya da daha kötüsünü yapabilirdi. Ben olsam ismimin açıklanmasını kesinlikle istemezdim. Tabii ki vicdanlı biri olsa zaten kabul ederdi ama ismi açıklansın demek de çok medeni gelmiyor. Ama birisi önermiş, çok mantıklı bence, yazdığınız mektubu kişiye ulaştırmalarını isteyebilirsiniz belki isimsiz olarak? Babanızın fotoğrafını falan koyarsınız, bir aile fotoğrafıv. S... Belki yumuşar.

Tuğçe Binbay 4 yıl

Seray İliyaz Bağışçı olmak isteyen bir kişi 1-18-50 yaş aralığında olmalıdır. 2- Sağlıklı bir kişi olmalıdır. (HepatitB, Hepatit C ve Sifiliz hastalığı geçirmemiş olan, kronik hastalığı bulunmayan, kanser, HIV ( AIDS ) tanısı almamış olan kişiler)

Savas Akçabey 4 yıl