Komunizm tekrar yükselir mi?

sizce komunizmin tarihteki çöküşünden sonra yeniden bir yükselişinin olacagı mechul degilmidir? Ve ya komunizmin ütopik bir toplumda oluştukdan sonra bozulması ne kadar zaman alırdı

com-kldlcyucfis746itb9ky.jpg
F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

Komunizim. Yani "Komün" halinde yaşamak. Şoyleki.
İnsanlar aileler halinde bir apartmanda dairelerde yaşıyorlar. Fakat dairelerde ayrı ayrı mutvak yok. Tek bir mutvak ve büyuk bir yemekhane var. Herkes buraya alinacak erzağa esit olarak para ödüyor. Her dairede ayri yemek pisirilmesi yerine tek mutvakt 3 ögun yemek çıkıyor. Gazdan, erzaktan, emekten, zamandan israf önleniyor.

Mutvak gibi camaşirhanede ortak. Haftanin belirli gunleri buyuk bir makina calisiyor ve herkes camasirini birlikte yikiyor. Temizliller ve diger işler Imece teknigiyle el birligiyle yapiliyor.

Bu çekirdek kollektif yapı toplumun tüm yönetim birimlerinde uygulaniyor. Ukedeki tum varliklar herkesin ortak mali. Şahsi mülkiyet diye birşey yok. Ülkenin tüm imkanlari hayatlarini idame ettirebilecekleri ölçüde her kese eşit olarak dağıtılıyor.

Teoride her şey cok güzel. Ama bu teoriyi uygulayacak olan eninde sonunda insanoğlu. Uygularken hep bi maraz çıkıyor. Bi sekilde doymak bilmez arzular ve hırslar bu sistemin uygulanmasına müsaade etmiyor.

Bu gun icin Komün yaşami zor gibi gozuuyor. Çunki kaynaklar israf edilebilecek kadar çok hala daha. Ama birgun kaynaklar azaldığında belkide mecburen Komün yaşantısını yaşamak zorunda kalacak.

Not: Ben şahsen Komünist değilim. Fakay Dünyada önume mecburen uymam gereken Ekonomik anlamda iki seçenek sunulsa. Biri vahşi Kapitizim diğeri Komünizm olsa Komünizmi tercih ederdim.

S