Kredi kartı çalındı ve içinden para çekildi bu parayı geri alabilir miyim?

kredikartıhırsızlığı harcamaitiraz Herkese merhaba, babam dün kredi kartını kaybetmiş. Kaybettiğini farkedene kadar da birisi nasıl olduysa şifresini kırıp 10.000₺ nakit çekmiş. Harcama itiraz dilekçesi yazdık, savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Sorum şu: Banka inceleme yaptıktan sonra parayı iade eder mi? Meblağ yüksek olduğu için iadeyi kabul etmeyebilir mi? Bilgi/fikir verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
36
36 CEVAP

Oncelikle gecmis olsun. Bazi bankalar guvenlik geregi nakit cekim icin belli limitler koyuyor. Bu limitin uzerinde cekim yapabilmeniz icin bazi bankalarda limit artirmaniz, bazi bankalarda ise komisyon odemeniz gerekli. Geregi yapilacak, hirsizlik ispatlandiktan sonra paraniz iade edilecektir merak etmeyin. Yorum yazan arkadaslar olmus karti arkadasa cektirip parayi kirisalim banka geri odesin diyerek komik olmus biraz. Hak var hukuk var kamera var kaydi var. Ayrica bankalar her islemden sonra mesaji da yolluyorsa bir sebebi vardir degil mi

E

ümit verdiniz sağ olun. İnşallah dediğiniz gibi olur

Hamiye Cirpan 6 yıl

Komik olan nedir arkadaşım? Kartını bana ver, ben çekeyim ne kadar paran varsa, sonra itiraz edersin, nasılsa iade ediyorlarmış. Hamiye ümitsizliğe kapilmani istemem lakin bu konu benim uzmanlık alanım. Bazı arkadaşlar yüreğine su serpiyor ama hayal kırıklığına ugramaman için sen hiç umitlenme. Orjinal kartla şifre dahilinde işlem yapılmış ise ve sizde işlem yapıldıktan sonra kayıp, çalıntı birimine bilgi vermiş iseniz kesinlikle para iadesi olmaz. Alışveriş yapmışlar ise ve alışverişi 3d güvenlik şifresi ile yapmışlar ise yine para iadesi olmaz.

Tayfun Şukran 6 yıl

Tayfun Şukran Hayırlısı bakalım.. Umalım m da yanılan siz olun Teşekkürler tekrar.

Hamiye Cirpan 6 yıl

Umarim yanilan ben olurum, geçmiş olsun...

Tayfun Şukran 6 yıl