Küçük hırsızlar banka soyar, büyük hırsızlar banka kurar

"küçük hırsızlar banka soyar, büyük hırsızlar banka kurar " sözünü ben çok mantıklı buluyorum sizin düşünceleriniz nedir?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Hırsız rızan dışında, zorla, tehditle alana denir. Rızamızla veriyorsak bu hırsızlık değildir bence..

B

Pardon da evinize haciz geldiğinde ev eşyalarını gönül raziligi ile mi veriyorsunuz?

Fırat Ertek 6 yıl

O haciz ne için geliyor? Neden herkese gelmiyor. Haciz karşılığı bir meblağ gönül rızasıyla harcanmamış mı? Borç al; ödeme; haciz gelince alacaklıyı suçla. Bu adil mi?

Beyza Üzer 6 yıl

bunu adil olduğunu mu düşünüyor. Musunuz? Borç veren her insanin parasını tekrar vermediklerinde "para" edecek her şeyi alma hakkına sahip mi olmali? Bu mudur. Yani adalet ?

Fırat Ertek 6 yıl

Eğer beyninize silah dayamadılarsa, gönüllü bir sözleşme imzaladıysanız bu sözleşmeye uyacağınızı beyan etmiş olursunuz. Bu banka değil, arkadaşınızsa da geçerli. Sözleşmeye uymayanın karşı tarafı suçlaması "yavuz hırsız ev sahibini bastırır" olur. Kredi kartlarınızı kapatın. Kredi almayın. Sadece para aktarmak için kullanın bankayı. Eğer banka evinize icra gönderirse adaletsiz diyelim birlikte.

Beyza Üzer 6 yıl

beynimize dayalı bir silah var "kapitalist" sistem ... Bankalarda bu sistemin mabedidir fikrimce.. .

Fırat Ertek 6 yıl

Kapitalist sistemi ile savaşmak mı istiyorsunuz. Basitçe tüketiminizi kısarak bunu yapabilir kişi... Yoksa "ah bu sistem bana aldırıyor" deyip, sistemi kullanırken bundan şikayet etmek bana saçma geliyor.

Beyza Üzer 6 yıl

Bir asgari ücretle ile gecimini sağlayan bir aile ne kadar kisabilr harcamalarini ? evi de kira ise bu kişinin?

Fırat Ertek 6 yıl

Bu yüzden de banka bedelsiz para vermeli halka.. Çok mantıklı... Bunun hesabını bankaya değil, gelir düzenini sağlayanlara(!) sormak lazım. Ev sahipleri de hırsız o zaman. Her ay kira istiyor hırsızlar. Onlar da bedelsiz bize versin evlerini...

Beyza Üzer 6 yıl

Gelir düzenini sağlayanlar "kapitalist" sistemin kölesi değil midir? Eğer öyle olmamış olsaydı su anda bu "banka, faiz, icra, geçim sıkıntısı vs" konularıni mi konuşuyor olurduk ?

Fırat Ertek 6 yıl

Doğru. Ama sadece banka değil, tüm firmalar ve bir kaç şanslı insan dışında herkes köle... Yarın bakkalıma gidip aldıklarım için para isterse "hırsız var" diye kavga çıkarcam. O bakkal da kapitalist sisteme çalışıyor. Bana bisküvi satmaya çalışıyo.. Dizmiş en öne renk renk.. Hain adam Bi aydınlanma geldi bana...

Beyza Üzer 6 yıl

Sizde haklısınız.. Amma velakin once veya şimdi herkes (firmalar, marketler vs. Vs) hatta buna insanlar da dahil bu çarkın arasına girmiş ezilmeye mahkum durumdalar. Haklisiniz herseyin bir bedeli var... Takas yönteminden "para" denilen kağıt parçasına geçmek sanki herkesi bu carkin içine girmeye sevk etti... Tipki " silah icat oldu mertlik bozuldu" gibisinden .

Fırat Ertek 6 yıl

Paradan öncesi nasıldı ona da bakmak lazım. Bir ayakkabı için gelecek sezon kaç kilo pirinç vermek lazımdı acaba? O adil miydi? Bence kesin banka öncesi de insan biriktirmenin bir yolunu bulmuştur. Zaten gelir dağılımı birilerinin paylaşmaktan ziyade biriktirmeye karar vermesiyle bozulmuyor mu? Avci toplayıcı zamana mı dönsek?

Beyza Üzer 6 yıl

ne kadar geriye gidersek gidelim sunu görüyoruz ki "dünya düzeni" bu. adi sonradan "kapitalist" olmuş:)

Fırat Ertek 6 yıl

Teşekkür ediyorum bu küçük muhabbet için iyi geceler beyza hanim .

Fırat Ertek 6 yıl