Kurban bayramında fakirlere sadaka verir gibi et dağıtmak ve diğer günler onları görmezden gelmek ahlaki mi?

Kurban bayramında fakirlere sadaka verir gibi et dağıtılması ve diğer günler et yiyememelerini görmezden gelmek ahlaki midir?
B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
67
67 CEVAP

Dağıtanların sevap, cennet vs. Umuduyla yani bir ödül karşılığı bu işi yapması da iyilik ya da cömertlik midir? Ya da etik midir? Bu da tartışılır.

A

Siz neyi eleştiriyorsunuz anlamak mümkün değil. Allahım zaten yapılan her iyiliğin karşılığını misli misli verir. Ödül zaten peşin veriliyor.

Yusuf Yaray 6 yıl

Eğer bir insan sevap ve cennet için değil de iyi insan olduğu için iyilik yapıyorsa işte bu gerçek erdemdir. Bunu anlamak için de kişinin sadece kurban veya ramazan bayramında mı yoksa her zaman mı fakire yardım ettiğine bakılmalıdır. Yılda en az 2 kere et dağıtan kişi samimidir.

Akil Karahanoğlu 6 yıl

Niye olayı ete bağlıyorsun uz. Et değil ekmek ekmek değil pirinç o da değil bir tebessüm ilgi. Bunlarin hepsi et.

Yusuf Yaray 6 yıl

Farketmez fitre de diyebiliriz. Var mı ramazan dışında fakire nakit veren? Ramazan da bile en düşük bedelden hesaplanıyor. Kısaca mecburen vermek iş değil. Maalesef gerçek bu.

Akil Karahanoğlu 6 yıl

Bu gün bendensin bile değil ,, Olmayanın bayramı olmaz ,, Gittiğimiz yerde de olacağını sanmıyorum 364 gün tırtıkla al sana bayram Orta çağ sosyolojisi

Abdullah Zambak 6 yıl

Belliki Ateistsin sorsam siimdi tatildesin garibana yardimda yapmazssin gelmis burda kurban kesip fakire dagitanlari elestirmeye calisiyosun Allah rizasi icin yapilan iyilik kuldan karsilik beklenmeden yapilir cikar yoktur inancliyiz ahirete inaniyoruz sevap kazanmak icin iyilik yapiyoruz cahil cahil konusuyosun

Hakan İlhan 6 yıl