Kurumlar arası geçiş var mı? Başka bir kurumdan MEB'e geçebilir miyim?

Arkadaşlar kurumlar arası geçiş hala var mı? Başka bir kurumdan MEB e geçiş var mı acaba ?

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

Ben KPSS ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Milli Eğitim Bakanlığına geçtim geçen sene.

A

2 diplomanız vardı ve diğer kurum için sınava girdiniz değil mi

Yurtsev Akkoca 5 yıl

Biraz karışık benim aslında hocam. İngiliz Dilbilimi mezunuyum ve pedagojik formasyonum var. Başta hep devlette masa başı iş istiyordum, öğretmenliği kati suretle istemiyordum. Yüksek lisans yaparken bir yandan da KPSS kadrolarını takip ediyordum ama bizim bölümden fazla alım yoktu. Bir iki devlet kurumu bizim bölümden alıyordu, şansıma kriterlerimin uyduğu bir kadro açıldı ve başvurdum. Orada iki yıl çalıştıktan sonra aşırı stresli olduğunu görüp Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da dahil birçok kuruma kurumlar arası geçiş için dilekçe verdim. Sadece Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından arandım. Tercüman sıkıntısı da çektikleri için orası kabul etti. 5 yıl memuriyetten sonra anladım ki benim istediğim masa başı iş değil, aktif ve birilerine katkı sağlayabildiğim bir iş. KPSS'ye girip atandım.

Aykut Selek 5 yıl

Hocam nasıl yapıldı bu ?? Ayrıca şu an sözleşmeli atama ve dogu var. Siz de doğuya mı atandiniz?

Ece Boleteko 5 yıl

Ben 15 yıllık öğretmenim hocam ve uluslararası ilişkiler okuyorum bir buçuk yıl sonra bitecek ve kurum değiştirmek istiyorum. Bir dönem idarecilik de yaptım ama istediğim gibi bir çalışma ortamı ve sosyal ortam yok. Bu yüzden kurum değiştirmek istiyorum

Yurtsev Akkoca 5 yıl

Ben o uygulama başlamadan önce kurtuldum hocam. Tam bir dönem arayla paçayı yırttım. Ama aday olarak başladığım için kazanılmış haklarımı (kadro derecesi, daha önceki çalışmaların sisteme işletilmesi vs.) kullanmam konusunda bir sürü mücadele ettim. Sistem yeniydi ve bilmedikleri çok şey vardı. Ama şimdi adaylıktan da kurtulduğum için kaldığım yerden devam ediyorum.

Aykut Selek 5 yıl

Yurtsev Akkoca Hocam bana sorarsanız devlet dairelerinin hemen hemen hepsi aynı. Ben Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının en gözde birimlerinden birinde çalışıyordum ama boş zamanlarımda dedikodu yapmak yerine kitap okuduğum için daire başkanına şikayet edilmiştim. Ayrıca benim de açıköğretimden ikinci bir diplomam var (sosyoloji) ama tekrardan sınava girmediğiniz sürece kurumla arası geçiş konusunda sıkıntı yaşayabiliyorsunuz.

Aykut Selek 5 yıl

Ben şansımı deneyeceğim hocam.

Yurtsev Akkoca 5 yıl

Yurtsev Akkoca Deneyin tabii ki. Asla imkansız değil. Beni caydırmaya çalışan, "Uğraşma, değmez!" diyen çok oldu ama başardım. Siz de zorlayın bütün kapıları. Tek bir kuruma değil, birçok kuruma dilekçe gönderin. Gerekçeleriniz akla yatkın olursa doğrudan kabul etmeseler bile konuşmak üzere yanlarına çağırabiliyorlar.

Aykut Selek 5 yıl

Beni bir çağırsınlar ben onlara kendimi kabul ettiririm

Yurtsev Akkoca 5 yıl

ben tam olarak anlayamadim aykut MEB'e mi gectinuz KPSS ile gectiyseniz o zaman kutum degisikligi degil bu

Songül Sarman 5 yıl

MEB'e geçtim.

Aykut Selek 5 yıl